Transferi: Partizan potvrdio odlazak napadača, stigle ozbiljne ponude za Sergeja i Gruju!

Sve najnovije vesti sa transfer pijace pratite na Telegraf sportu

Foto: MN press

Najvažnije transfer vesti za 27. avgust::

* Pari Sen Žermen je ponudio Laciju 60 miliona evra za Sergeja

* Đorđe Ivanović se seli u Olimpiju iz Ljubljane

* Veston Mekeni na pregledima u Juventusu

* Atalanta je poslala ponudu Liverpulu za Marka Grujića

* Mančester Siti ponudio Barsi 100 miliona + 3 top igrača za Mesija

* Murinjo hoće Nikola Zaniola iz Rome

* PSŽ se oprostio od Tijaga Silve

* Sadio Mane ponuđen Barseloni!

* Milan se dogovorio sa Dijazom, sledi potera za Jovićem i Oskarom

* Mesijev otac u Engleskoj pregovara sa Mančester Sitijem

Tok dana: 

22.00 - Tijago Silva je uspešno prošao lekarske preglede u Milanu i pitanje je sata kada će biti i zvanično promovisan kao novi fudbaler Čelsija.

21.25 - Korijere dela Sera je objavio večeras da je Lacio dobio ponudu Pari Sen Žermena za Sergeja Milinković Savića i da ona iznosi 60 miliona evra! Podsećamo, predsednik Klaudio Lotito je ranije odbijao i ponude od 100 miliona, ali će kriza verovatno uticati da popusti...

21.00 - Gotovo! Đorđe Ivanović napušta Partizan, potvrđeno je Telegrafu. Detaljnije pročitajte ovde!

20.45 - Veston Mekeni je sleteo u Torino na lekarske preglede. Fudbaler Šalkea će kompletirati pozajmicu u redove šampiona Italije Juventusa po formuli 3 miliona evra odmah i 18 miliona za otkup sledećeg leta.

20.10 - Superagent Žorž Mendeš ponudio je Barseloni levog beka Porta Aleksa Telješa. Podsetimo, Katalonci žele novog igrača po levoj strani, a nedavno su probali da pozajme Rajana Sesenjona iz Totenhema.  

19.30 - Atalanta je poslala ponudu Liverpulu za Marka Grujića, javlj Korijere delo Sport. Plan tima iz Bergama je pozajmica sa pravom otkupa, ali se ne navodi koje su cifre.

18.55 - Povratnik u Premijer ligu VBA dovešće zanimljivo pojačanje. Novi adut Slavena Bilića biće Sedrik Kipre, 23-godišnji dosadašnji defanzivac koji stiže iz Vigana za milion evra.

18.15 - Evo i zvanične ponude Mančester Sitija za Lionela Mesija! Katalonski Sport tvrdi da su Građani ponudili Barseloni 100 miliona evra + Bernarda Silvu, Gabrijela Žezusa i Erika Garsiju. Da li biste vi prihvatili?

18.00 - Lids nastavlja potragu za novim štoperom posle činjenice da Brajton ne želi da im proda Bena Vajta. Prioritetna želja je Robin Koh iz Frajburga (oko 12 miliona evra), dok italijanski mediji tvrde da povratnik u Premijer ligu razmatra i dovođenje štopera Lacija Luiza Felipea za čak 30 miliona evra.

17.26 - Otkriveno je i zašto Lionel Mesi zaista napušta Barselonu. Novinar nemačkog Der Šigla Kristof Vinterbah objavio je da Argentinca "žulja" istraga poreskih vlasti koja je pokrenuta protiv njega, njegovog oca i brata u Španiji. Iz istog razloga je, tvrdi novinar, i Kristijano Ronaldo otišao iz Reala pre dve godine, a o svemu je detaljno pisao i Football Leaks.

17.16 - Žoze Murinjo je danas izuzertno aktivan na transfer pijaci, a posle desnog beka Metjua Dohertija koji stiže iz Vulverhemptona, Posebni je nanišanio još jedno izuzetno pojačanje - krilnog napadača Nikola Zaniola iz Rome.

17.10 - Zavanično! PSŽ se oprostio od Tijaga Silve. Dosadašnji kapiten bi u narednim satima trebalo da bude promovisan u Čelsiju koji će pojačati kao slobodan igrač.

16.36 - Runi o dolasku Tijaga Alkantare: Ako liverpul dovede Tijaga, gotovo je. "Biće bolje pojačanje nego Mesi u Sitiju" tvrdi legendarni engleski napadač i nekadašnji heroj Old Traforda.

16.20 - Pepe Rejna je novi golman Lacija! Rimski klub je potvrdio na svom profilu na Instagramu dolazak legendarnog španskog čuvara mreže.

16.00 - Lionel Mesi je odlučio da progovori o čitavoj situaciji o njegovom napuštanju Barse! Očekuje se da se oglasi u narednih nekoliko sati, javlja argentinska novinarka Veronika Brunati.

15.46 - Čelsi doveo Malanga Sara! Francuski defanzivac stiže kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor. Ovaj talentovani 21-godišnji štoper će najpre provesti godinu dana na pozajmici, a potom će biti odlučeno kakva je njegova dalja sudbina na Stanford Bridžu.

15.20 - Bajernova zamena za Alkantaru je Brozović? Predsednik Bajerna Karl Hajnc Rumenige je u intervjuu za Tutosport rekao da klub još nije odlučio šta će uraditi kada je u pitanju Ivan Perišić, a bio je zagonetan i na pitanje da li Inter i Bajern pregovaraju oko Brozovića, kao što su mediji pisali. "Nemam komentar", odgovorio je Rumenige kratko.

14.40 - Leonardo Bonući je odbio pregovore sa Mančester Sitijem. Bonući se pre dve godine vratio u Juventus, posle sezone provedene u Milanu, a pošto ima ugovor do 2024. nije hteo ni da sasluša ponudu mančesterskog kluba.

14.17 - Bajern iz Minhena nije zainteresovan da dovede Lionela Mesija, odbacio je ovu mogućnost Karl Hajnc Rumenige. Kratko je poručio da Bajern ne može da plaća toliko skupog igrača i da to uopšte nije ni filozofija Bajerna.

14.05 - Seltik je predstavio Dejvida Turnbula od koga se očekuje da poboljša vezni red škotskog kluba. Turnbul ima 21 godinu, dobio je ugovor na četiri godine i došao je iz Madervela. U protekle dve sezone je za Madervel na 41 utakmici dao 16 golova.

13.33 - Rodrigo Batalja u Španiji. Dvadeset devetogodišnji centralni vezista iz Sportinga ide na pozajmicu u Alaves i imaće priliku da se u španskom prvenstvu nametne i pokaže zašto je pre koju godinu vredeo 10 miliona evra.

13.01 - Britanski Telegraf javlja da menadžer Fulama Skot Parker hoće pojačanje na golu. Totenhemov Paulo Gazaniga je želja Fulama tako da bi tim Aleksandra Mitrovića uskoro mogao da dobije novog igrača.

12.47 - Pričao je da će u Atalantu, otišao u Torino i to za pet i po miliona. "Bikovi" su ozvaničili transfer Mergima Vojvode iz Standarda, a igrač albanskih korena koji ima i pasoš tzv. Kosova je došao u Italiju.

12.30 - Transfer bomba na pomolu?! Sadio Mane je ponuđen Barseloni preko posrednika, piše Tutomerkato. Mane je odugovlačio sa produžetkom ugovora sa Redsima, a Ronald Kuman bi opet rado sarađivao sa svojim nekadašnjim igračem iz Sautemptona. Cena koja se spominje je oko 120 miliona evra.

12.00 - Rekorder Premijer lige ide u penziju! Geret Beri, čovek koji je obeležio prethodnih dvadesetak godina kao igrač sa najviše nastupa u engleskoj eliti - 653, odlučio je da posle VBA neće naredne sezone igrati nigde. Beri je tokom karijere igrao za Aston Vilu, Everton, Mančester Siti i Vest Bromvič Albion. Iza njega je legendarni Rajan Gigs sa 632 nastupa.

11.40 - Milan se dogovorio sa Braimom Dijazom, ali pregovara i dalje sa Real Madridom u vezi njegovog prelaska, a sada se očekuje da krene u priču sa Lukom Jovićem i Oskarom Rodrigezom koji su pre dva dana takođe navedeni kao želje milanskog kluba.

Foto: Guliver/Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

11.10 - Totenhem kupuje Meta Doertija iz Vulvsa za 15 miliona funti (16,7 miliona evra) i time otvara vrata za odlazak Serža Orijea. Doerti je impresionirao Žozea Murinja i zbog dobre igre u Ligi Evrope gde su Vulvsi poraženi od Sevilje u četvrtfinalu. Engleski mediji pišu da je stvar sa Doertijem praktično gotova, ali još nije zvanično.

10.49 - Lukas Toreira je na meti Fioreintine. Italijanski klub želi da vrati Urugvajca na "čizmu" posle dve relativno slabe sezone u Arsenalu. Klub iz Firence, prema pisanju Đanluke di Marcija čeka pozitivan odgovor iz Londona kako bi se dogovor finalizirao. Nije poznata suma koju je Fiorentina spremna da izdvoji, ali e zna da je Arsenal za Toreiru platio oko 29 miliona evra 2018.

10.31 - Vesten Mekeni iz Šalkea će u petak biti na medicinskim pregledima u Torinu. Amerikanac koji igra na sredini terena je iznenađenje Andree Pirla, iako će ga Juventus dovesti na pozajmicu za tri miliona evra. O ovome je u sredu izvestio Fabricio Romano čija se informacija sada potvrdila satnicom kada će novi igrač Juventusa u Italiju.

10.00 - Mesi je ostao u Španiji, ali umesto njega u Englesku je otišao njegov otac da bi pregovarao sa Mančester Sitijem, tvrde RAC1 i TyC. Argentinac je za to vreme ostao da bi počeo trenažni proces sa klubom pod vođstvom Ronalda Kumana, ali kako mediji pišu, to je samo da ne bi dao povoda Barseloni da ga kažnjava, sankcioniše i eventualno ospori njegovo pravo da ode slobodan.

(Telegraf.rs)