Sve što treba da znate o meču Tirana - Zvezda: Ko su starteri, ko prenosi, u kakvoj su formi Albanci

Šampion Srbije na drugom ispitu u kvalifikacijama

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Youtube.com

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak uveče na stadionu u Tirani igraju meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv istoimenog albanskog kluba - Tirana.

Novi tim, novi trener i drugačije okolnosti gde nema prava na grešku i oproštaja posle kiksa, čekaju i igrače i stručni štab crveno-belih koji su u prestonicu Albanije stigli u ponedeljak oko podneva.

Srpski šampion dolazi kao favorit jer od početka sezone u domaćem prvenstvu ima pet pobeda u kojima je već postigao 13 golova i bio prilično efikasan.

Gde se igra i kada?

Meč počinje u 20 sati u utorak na stadionu "Er Albanija" u Tirani. Ovaj stadion je kapaciteta 22.500 mesta i najveći je stadion u Albaniji.

Dimenzije terena su mu 110 sa 68 metara i potpuno je nov jer je građen od 2016. do 2019. godine kao nacionalni stadion u koji je uloženo 85 milioa evra.

Publike neće biti...

Foto: Facebook/Tirona Fanatics

Spomenutih 22.500 mesta će biti prazno jer su na snazi striktne mere zaštite od korona virusa tako da navijača neće biti.

Ovo nije loše jer su albanski ultrasi već pokazali negostoljubivost srpskom klubu i provocirali skandaloznim transparentima i barjacima na treningu igrača Tirane.

Istakli su tada zastavu pocepane jagode i aludirali na smrt Marka Ivkovića, navijača Zvezde u Istanbulu pre nekoliko godina, ali i UČK obeležja.

Ko prenosi meč?

Utakmica će biti na dva mesta što gledaocima u Srbiji proširuje mogućnosti budući da će moći da gledaju Zvezdu i na RTS 1 i na Areni sport 1.

Ko sudi?

Glavni sudija je Kaspar Sjeberg, 33-godišnji švedski arbitar kome će pomagati zemljaci Peter Magnuson, Mikael Halin i Mohamed El-Hakim.

Sjeberg je delegiran još pre pet dana kako bi mogao da se testira na korona virus, a za sada nema zavidnog evropskog iskustva mada se dobro pokazao prošle sezone kada je vodio meč Aberdina i RoPS-a u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Zdravstveni bilten

Foto: Crvenazvezdafk.com

Zvezda raspolaže trenutno najjačom postavom i na put je pošla u sastavu: Milan Borjan, Zoran Popović, Marko Gobeljić, Milan Gajić, Milan Rodić, Radovan Pankov, Nemanja Milunović, Miloš Degenek, Seku Sanogo, Njegoš Petrović, Miloš Vulić, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Srđan Spiridonović, Željko Gavrić, El Fardu Ben, Ričmond Boaći i Antonio Tomane.

Nema Milana Pavkova i Alekse Vukanovića napred, ali su svi oni koji su se odlično pokazali do sada, poput Spiridonovića, Kataija i Bena otišli u Tiranu.

Očekivani tim Zvezde za taj meč je: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić, Sanogo, Nikolić, Kanga, Spiridonović, Katai, Ben.

S druge strane, albanski mediji prenose da se Tirani vratio u postavu Erjon Hošalari.

Međusobni susreti

Zvezda u Tiranu odlazi posle 75 godina i tamo će odigrati zvanični meč po prvi put. Prethodno je u Tirani davne 1945. godine pobedila sa 5:2, ali protiv večerašnjeg protivnika u ovom obliku nije igrala.

Forma timova

Crveno-beli su u seriji od pet pobeda u prvenstvu i prvoplasirani su u Superligi Srbije. Mogu da računaju na dobru formu El Fardu Bena, Srđan Spiridonović se pokazao kao pun pogodak, pa bi više bojazni moglo da bude na drugoj strani - u odbrani.

Tirana je pre šest dana pobedila Dinamo Tbilisi u prvom kolu kvalifikacija sa 2:0 kao gost, ali je pre toga igrala u promenljivoj formi poslednjih mesec i po dana.

Izgubila je od Teute u Kupu drugog avgusta, igrala nerešeno tri dana ranije sa Bilisom i izgubila od Lacija 24. jula, ali u svakom slučaju sa njom treba biti oprezan.

Video: Stanković: Idemo da igramo fudbal, ne očekujem dodatnu tenziju

(Telegraf.rs)