Transferi: Nastavljena "Haverc sapunica", Kuman započeo remont Barselone

Hvala što ste pratili transfer dešavanja na Telegraf sportu, pratite nas i u utorak 25. avgusta na istom mestu

Foto: Guliver/Ina Fassbender/Pool via Getty Images

Najvažnije transfer vesti za 24. avgust

* Bivši špic Zvezde Nikola Stojiljković je otišao iz Brage i pojačao Farense u Portugalu

* Čelsi finišira transfer Tijaga Silve kome je istekao ugovor sa finalistom Lige šampiona Pari Sen Žermenom

* Bajer Leverkuzen navodno prihvatio ponudu Čelsija za Haverca od 100 miliona evra, Feler negirao da postoji dogovor

* Kuman definitivno otpisao Luisa Suareza, Arura Vidala, Ivana Rakitića, Žuniora Firpa i Umtitija.

* Sead Kolašinac želi povratak u Nemačku iz privatnih razloga, ali plata koju je imao u Arsenalu je problem za Šalke koji ga želi

Tok dana:

23.00 KRAJ - To bi bilo sve što se tiče fudbalskih transfera za 24. avgust!

22.40 - Tomazo Pobega ostaje u Milanu još pet godina. Rosoneri su produžili ugovor sa momkom koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Pordenoneu. Tamo je odigrao 34 meča i dao šest golova uz četiri asistencije.

22.27 - Torino je iznenada uskočio ponudom i angažovao Mergima Vojvodu iz Standard Liježa. Dvadeset petogodišnji defanzivac koji ima pasoš tzv. Kosova i igra za njegovu reprezentaciju, odlazi u Torino za oko 5,5 miliona evra pišu Italijani. Vojvoda je prošle nedelje za Gazetu rekao da je dogovorio sve sa Atalantom, ali se izgleda ispostavilo da nije baš sve bilo rešeno.

22.13 - Slovenac Luka Šušnjara otišao je iz Mure u francusku drugu ligu gde je pojačao Šambli. On je pre četiri godine otišao u mlađe kategorije Atalante gde nije uspeo da se izbori za status prvotimca, vratio se u Sloveniju i promenio nekoliko klubova pre novog inostranog angažmana na tri godine.

21.41 - Seltik se opet interesuje za Madervelovog vezistu Dejvida Turnbula. Prošle godine je slavni klub takođe bio na pragu dovođenja 21-godišnjeg igrača kome su se na medicinskim pregledima pokazali problemi sa kolenom zbog kojih je morao na operaciju i propustio šest meseci.

21.20 - Nikola Stojiljković je prešao u Farense! Nekadašnji napadač Crvene zvezde ostaje u portugalskoj eliti i ima ugovor do 2024. godine. Dvadeset osmogodišnji Nišlija je u Bragu stigao još 2015. iz Čukaričkog posle čega je stalno bio na pozajmicama u Kajzeriju, Zvezdi, Majorki i Boavisti.

20.51 - Bernardo Silva je došao u Fejenord. Devetnaestogodišnji talenat je iz Benfike stigao kao slobodan igrač i potpisao je ugovor na dve godine.

20.14 - Skaj Sport i njegov novinar Darmet Šet izveštavaju da je Pjer Emerik Obamejang na pragu potpisivanja novog ugovora sa Arsenalom. Gabonac će dobiti trogodišnji ugovor i povišicu u londonskom klubu kako bi najbolji igrač Arsenala ostao deo ekipe.

19.55 - Lukas Okampos je na meti Vulverhemptona. Engleski klub je spreman da ponudi Sevilji između 40 i 50 miliona funti, ali španski klub, osvajač Lige Evrope će pokušati da dobije veći novac. Naravno, postoji i "kvaka", jer će Vulvsi prvo probati da prodaju Adamu Traorea za 70 miliona funti.

19.33 - Za Čelsi kao da nema krize u ovom prelaznom roku. Dok mnogi klubovi paze na svoje finansije, londonski klub kao da je pronašao ćup sa zlatom. Naime, posle dogovora sa Bajerom oko transfera Kaija Haverca, Čelsi je dobio potvrdan odgovor od Tijaga Silve, pa ćemo iskusnog Brazilca gledati u dresu "Plavaca" naredne sezone. Njemu je ugovor sa PSŽ-om istekao, pa Čelsi neće morati da plaća obeštećenje.

19.04 - Šalke pregovara sa Arsenalom u vezi sa transferom Seada Kolašinca (28) kome se vraća u Nemačku iz privatnih razloga. Najveća kočnica sporazumu je plata Kolašinca od 8 miliona evra koju ne može da isprati nemački klub. Klub iz Gelzenkirhena je zbog pandemije korona virusa i recesije doneo odluku da najveća plata po igraču bude 2.5 miliona, pa je plan Nemaca da Arsenal pokrije ostatak ili barem deo. Kolašinac je pre tri godine upravo iz Šalkea prešao u redove londonskog kluba.

18.43 - Džef Hendrik (28) je novi igrač Njukasla sa kojim je parafirao četvorogodišnju saradnju. Reprezentativac Republike Irske stiže iz tabora Barnlija kao slobodan igrač.

18.03 - Ikona Hetafea, najbolji strelac kluba u istoriji Horhe Molina (38) napustio je ekipu iz predgrađa Madrida posle četiri sezone, pošto mu je ugovor istekao. Molina je za Hetafe odigrao 163 utakmice, postigao 52 gola i podelio 21 asistenciju.  

17.56 - Lesterov ofanzivni vezi Džejms Medison (23) produžio je saradnju sa "Lisicama" čiji dres sa dosta uspeha nosi od 2018. godine. Parafirao je produžetak na još četiri sezone.

17.45 - Turski defanzivac Mert Četin napustio je Romu, ali ne i Italiju, pošto je potpisao ugovor o pozajmici sa Veronom, potvrdio je taj klub. Četin je prošlog leta stigao u rimski klub iz Genčlerbirligija, odigrao tek šest utakmica za "Vučicu", gde se nije izborio za važniju ulogu.

17.34 - Osim što je Luisa Suareza oslobodio svih obaveza u Barseloni nadalje, novi trener ekipe Ronald Kuman je još četvorici igrača direktno predočio da nisu u njegovim planovima. To su Rakitić, Umtiti, Žunior Firpo i Arturo Vidal, koji su slobodni u izboru nove sredine. Ostao je neizvestan status Serđija Roberta, Serhia Busketsa i Đerara Pikea, Kuman još uvek nije razgovarao sa njima, ali, prema pojedinim izvorima, trio je bliži odlasku nego ostanku u klubu.

16.01 - Klaudio Bravo je ostao bez kluba! Mančester Siti je završio sezonu, a 37-godišnji Čileanac svoju četvorogodišnju epizodu na golu mančesterskih pravih završio u ponedeljak. Bravo je došao iz Barselone.

15.33 - Kraj sezone doneo je mnogo rokada u ekipama pa se mnogi igrači vraćaju sa pozajmica i jedan od njih je i Janik Karasko koga Atletiko Madrid vraća u Kinu i Dalijen gde je otišao pre dve godine upravo iz Atletika.

15.12 - Antoni Musaba je otišao na pozajmicu iz Monaka u Briž gde će provesti narednih godinu dana. Devetnaestogodišnji desni krilni igrač ima ugovor sa "Kneževima" do 2025. godine.

14.50 - Napoli želi Taljafika: Levi bek Ajaksa na meti je Napolija. Klubovi su razgovarali o potencijalnom transferu, javlja Đanluka Di Marcio, a Argentinca želi i Lester.

14.05 - Luis Suarez napušta Barsu u narednih nekoliko dana! Kako prenosi Fabricio Romano, koji se poziva na novinare dobro upućenog Mundo Deportiva u dešavanja u Barsi, Luis Suarez narednih dana napušta klub i u pregovorima je sa nekoliko klubova. Navodno je Kuman jutros razgovarao sa Suarezom i rekao da ga ne vidi u svojoj koncepciji tima.

14.00 - Preokret! Sportski direktor Leverkuzena demantuje dogovor za Haverca! Rudi Feler je na izveštaje medija u Nemačkoj rekao da je glupost to da je prihvaćena ponuda Čelsija i istakao da ne dolaze u obzir nikakvi bonusi, već da obeštećenje mora biti 100 miliona. Prethodno su mediji objavili da je postignut dogovor od 80 miliona evra +20 kroz bonuse.

14.30 - Rafinja zvanično u Olimpijakosu! 35-godišnji brazillski bek ističe da je ponosan što će braniti boje najvećeg kluba u Grčkoj.

13.00 - Leverkuzen prihvatio ponudu za Čelsija! Kako prenose nemački mediji, pregovori Bajer Leverkuzena i Čelsija konačno su završeni! Na kraju je postignut sporazum i Leverkuzen će dobiti 80 miliona evra, plus 20 kroz bonuse, tako je nađen kompromis da Čelsi ne plati odmah 100 miliona evra koliko je tražio Leverkuzen, kao i da Nemci dobiju zacrtani novac.

12.30 - Kuman zadržava Đordija Albu: Novi trener Barse poručio je da želi najbolju verziju španskog levog beka u svom timu.

12.00 - Hansi Flik se šalio o budućnosti Tijaga Alkantare: Trener Bajerna u šali je rekao da mu je Tijago rekao da je odlučio da ostane u Bajernu. Rekao mu je da će ostati. Upravo sam mu zahvalio. Ne znam kakva mu je budućnost, ni on sam nije još odlučio. Mi ćemo morati da sačekamo da vidimo šta će se desiti narednih nekoliko dana - poručio je Flik.

11.30 - Čelsi blizu dovođenja Tijaga Silve: Ugovor bi bio potpisan na godinu dana. Kapitenu PSŽ-a je istekao ugovor, ali i njegov klub najavljuje pregovore, iako je utisak da će on ipak u London. I sam Silva je posle finala LŠ

11.00 - Tuhel priprema teren za Mesija: Trener PSŽ-a poručio posle finala Lige šampiona da je Mesi dobrodošao. "On je veoma dobrodošao. Koji trener bi rekao ne Mesiju? Ali mislim da će on završiti karijeru u Barseloni, on je gospodin Barselona" - rekao je Tuhel novinarima.

(Telegraf.rs)