Održan ključni sastanak za budućnost Barse: Kuman išao Mesiju na kućni prag da pregovaraju

Argentinac je i dalje neodlučan po pitanju ostanka u klubu posle debakla od Bajerna

Lionel Mesi / Foto: Tanjug/AP

Posle deprimirajućeg poraza od Bajerna u Ligi šampiona, Barselona preduzima odlučne korake na dnevnom nivou da se tako nešto više nikad ne ponovi.

Iz momenta je smenjen trener Kike Setijen, na njegovo mesto stigao je Kuman sa pomoćnicima, a prvi i jedini zadatak svih u klubu, od najnižeg od najvišeg po rangu, je ubediti ikonu kluba Lionela Mesija da ostane.

Važan korak u tom smislu učinjen je u četrvtak kada je, kako navodi katalonski portal "RAC 1"‚ Kuman išao da pregovara sa Argentincem kod njega kući o svojim idejama, projektu i planovima za narednu sezonu - u kojoj, naravno, vidi Mesija kao glavnu polugu i lidera kao i svih prethodnih godina.

No, to će sada malo teže da ide sa Mesijem.

Isti izvor navodi da je Argentinac krajnje neodlučan po pitanju svog dalje ostanka u klubu, teško ga je pogodio poraz kao i način na koji se on desio, što se jasno moglo i pročitati na osnovu njegovog govora tela na poluvremenu meča sa Bajernom.

Foto: TanjugA/AP

Zasad je situacija takva da je Mesi "bliži odlasku nego ostanku u klubu", tvrdi "RAC 1".

Barselona je, podsetimo, uz Mesija još samo nekolicini igrača spustila rampu za transfer, dok su ostali slobodni u izboru nove sredine i stavljeni su na transfer listu.

Naravno, Mesi će, kao apsolutni autoritet za sve u klubu, u svakom trenutku moći da podigne rampu ukoliko poželi da ode, što će sasvim sigurno, ako se desi, biti kraj najveće i najslavnije ere nekog igrača u jednom klubu.

Biće vrlo zanimljivo u Barseloni narednih dana...

(Telegraf.rs)