Transferi: Kuman i Mesi pregovarali, Hrvati se ponose još jednom velikom prodajom iz svoje lige

To bi bilo to za danas od transfer priča, budite i sutra uz Telegraf koji vam donosi sveže vesti sa fudbalske pijace širom sveta

Foto: youtube/DWDD

Najvažnije tranfser vesti za 20. avgust:

* Mesi i Kuman održali sastanak u kući Argentinca u vezi sa planovima za narednu sezonu

* Hrvatska Lokomotiva u toku dana je realizovala najveći transfer u istoriji kluba prodajom golmana Iva Grbića Atletiku za tri i po miliona evra

* Ugo Vijeira i naredne sezone igraće za Žil Visente za koji je dao samo jedan gol minule takmičarske godine

* Naredni rival Zvezde u kvalifikacijama za LŠ Tirana, pokušava na sve načine da zadrži napadača Majkla Ngoa, ali ovaj ima druge planove

* Ibrahimović i uprava Milana traže dogovor o nastavku saradnje, problem je plata

TOK DANA

22.11 - Proboj Liona u polufinale Lige šampiona podigao je vrednost igrača Rudija Garsije, pa je sada nekolicina njih na meti jačih i platežno moćnijih klubova. Konkretno, Arsenal se raspituje sa Husema Ouara (22, vezni), čak uz novčanu nadoknadu nudi Francuzima Matea Genduzija. Međutim, Lion je zasad odlučan u nameri da Ouara ne proda ispod 54 miliona funti.

21.22 - Argentinac Lukas Bilja (34) ostaje u Italiji, ali menja klub. Tamošnji "Tuttosport" javlja da je praktično završen nejgov transfer iz Milana u redove Torina, kod bivšeg i sada budućeg trenera Marka Đanpaola. Bilja je planirao povratak u domovinu, ali će, kako stavri stoje, morati da ga odloži za barem još jednu sezonu.

20.55 - Turski izvori javljaju da je Gokan Tore (28) ponovo u Bešiktašu. Ovaj fudbaler je skrenuo pažnju šire javnosti igrama u pomenutom turskom velikanu, to mu je donelo transfer u Vest Hem, a po povratku u domovinu snašao se u Malatiji. Od naredne sezone ponovo će biti deo crno-belih iz Istanbula sa kojima je parafirao saradnju.

20.34 - Još jedan Portugalac bi uskoro mogao da pojača koloniju svojih zemljaka u Vulverhemptonu. Nuno Espirito Santo insistira na transferu Žoaoa Palinje (25, vezni) iz Brage (na pozajmici iz Sportinga), koji je menadžeru Vulfsa zapao za oko upravo u međusobnom duelu dva tima prethodne sezone u Ligi Evrope. Portugalski mediji pišu da je Palinja veoma blizu prelaska u engleski klub.

20.01 - Gde će Mario Gece? Heroj Nemačke sa Mundijala iz Brazila je bez kluba od kada mu je istekao ugovor sa Borusijom. Pojedini turski portali navode da bivšeg nemačkog reprezentativca u svojim redoviam želi da vidi Galatasaraj.

19.34 - Burno je u Barseloni ovih dana, a za sve je kriv debakl od Bajerna 8:2 u Ligi šampiona. Poseldnja vest iz tabora Katalonaca glasi da je Mesi poručio tek postavljenom treneru Ronaldu Kumanu, da "više razmišlja o odlasku nego o ostanku u klubu". Sastanak prve zvezde tima i Kumana održan je u Mesijevoj kući. Holanđanin je izložio svoj plan i projekat, ali, kako stvari stoje, Mesi ne vidi sebe u toj priči. Ovu informaciju objavio je katalonski portal "RAC 1".

18.34 - Hrvatska Lokomotiva je hit u transfer periodu, što je donekle i očekivano posle sjajne sezone u HNL-u. Zagrebački klub u toku dana je realizovao rekordni transfer u istoriji kluba prodajom golmana Ive Grbića madridskom Atletiku za tri i po miliona evra. Hrvatski mediji navode da bi uz bonuse vrednost transfera mogla da se popne na šest miliona evra, čime bi Grbić postao najskuplji hrvatski golman u istoriji.

17.56 - Urugvajac Darvin Nunjez (21) posle 16 golova u dresu Almerije na putu je da ostvari rekordan transfer kada su igrači iz Segunde u pitanju. Za momka koga mnogi vide kao naslednika Suareza i Kavanija u urugvajskoj reprezentaciji, zainteresovan je čitav niz klubova, Valensija, Betis, Roma, Napoli, Milan, Sautempton, Benfika i Volfsburg. Nunjezov odlazak iz kluba je izvestan jer Almerija nije izborila Primeru, ali će zato klub na njegovoj prodaju zaraditi najmanje 20 miliona evra od čega 20 posto pripada Nunjezvom bivšem klubu Penjarolu.

17.15 - Za Radeta Krunića teško da će biti mesta u Milanu, pa se traže opcije za izlazak iz kluba. Prema navodima italijanskih medija, uz Torino, sada i Frajburg želi reprezentativca BiH i bivšeg igrača Donjeg Srema. Cena koju bi morali da plate za Krunića je 6 miliona evra.

17.01 - Fabio Liverani nije više trener Lećea, dobio je otkaz posle eliminacije ekipe u seriju B. Iako je prvobitni dogovor bio da nastavi saradnju sa klubom, došlo je do mimoilaženja u planovima, čak i nesporazuma i zahlađenja odnosa, pa je uprava uručila otkaz treneru koji je južnjake uveo u najviši rang pre godinu dana.

16.15 - Ibrahimović ostaje u Milanu? Skaj sports javlja da je Šveđanin dogovorio ugovor za sledeću sezonu i da će potpisati novi jednogodišnji ugovor. Ipak, Kalčomerkato navodi da i dalje postoji mimiilaženje između uprave i igrača. Ibrahimović traži 7.5 miliona evra, a Milan je spreman da mu ponudi platu od 5 miliona evra, ali postoje indicije da će se sve rešiti ubrzo.

16.00 - Alan na korak od Evertona! Uslovi su dogovoreni između kluba i igrača. Everton je poslao ponudu vrednu 30 miliona, ali Napoli želi 35. Ipak, trebalo bi da se uskoro postigne dogovor i oko obeštečenja.

15.10 - Ugo Vijeira je dobio novi ugovor u Žil Visenteu, iako je postigao samo jedan gol. Veruju u upravi da bi 32-godišnji igrač mogao da "eksplodira" kao svojevremeno u Crvenoj zvezdi.

15.03 - Arsenal je pred potpisivanjem ugovora sa Gabrijelom iz Lila, i to petogodišnjeg. Rivali u trci su bili Mančester junajted, Everton i Napoli, ali je Arsenal najviše "zagrizao". Nudi 22 miliona funti francuskom klubu.

14.30 - Krilo Votforda, Žerar Deulofeu, spreman je da se vrati u Milan, ali ima još nekoliko opcija. Moguće je da će se zaigrati i u Španiji, ali će tek razmotriti sve ponude. Svakako, stavio je do znanja upravi Milana da bi rado došao, pošto je to javno izjavio.

13.53 - Voždovac šalje nekadašnjeg golmana Crvene zvezde na pozajmicu.

13.01 - Vajnaldum je pik Barselone, ima samo još jednu godinu ugovora, a Ronald Kuman pokušava da ga ubedi da odbije produžetak, kako bi ga doveo na Kamp Nou!

To prenose mediji u Engleskoj, a inače je Vajnaldum već dobro sarađivao sa Kumanom u reprezentaciji.

12.44 - Ajaks je krenuo u napad na Luisa Suareza, ali nudi 15 miliona, što je duplo manje od sume koju Barsa traži. Cene ga Katalonci, iako ima 33 godine, ali će morati i da razmisle o činjenici da mu ugovor ističe narednog leta i da tada može da ode bez obeštećenja.

12.25 - Čelsi gubi bitku za Tijaga Silvu? Plavci nude šest miliona evra godišnje, ali se Silvi ide u Italiju, iako je ponuda Fjorentine manja, sa četiri miliona godišnje. Silva smatra da mu više odgovara Italija, i za život i što se tiče lige.

12.00 - Totenhem je zainteresovan za mladog Liverpulovog napadača Rijana Brustera, ali se radi o pozajmici. Ovaj momak ima 20 godina, visok je 180cm i već je neko vreme proveo u Svonsiju.

11.22 - Burna je jedna transfer priča u Tirani, čiji navijači mole glavnog napadača da produži ugovor. Majkl Ngo je dete Liverpula, vratio se u život u Tirani, ali smatra da je vreme da promeni sredinu.

Izborio se protiv depresije, u Tirani postao efikasan, a sada smatra da je vreme da promeni sredinu.

10.44 - Borusija Menhengladbah ozvaničila je dolazak Valentina Lazara, biće pozajmljeni igrač Intera godinu dana.

10.40 - Skot Karson ostaje u Mančester sitiju još godinu dana. On je pozajmljen iz Derbi Kauntija, ima 34 godine i nema problem da bude rezervna opcija.

9.44 - Dan je "otvorila" vest da Barselona nudi novi ugovor Semedu, koji se možda i najviše obrukao protiv Bajerna!  Pored toga, Čelsi razmatra da dovede Tijaga Silvu kao slobodnog igrača ovog leta. Frenk Lampard bi tako dobio ozbiljno pojačanje u defanzivi, piše Dejli Telegraf.

Video: Stanković: Mislili su da će završiti meč odmah, ali takmičenje u Evropi je drugačije

(Telegraf.rs)