Nejmara napali zbog razmene dresova, traže suspenziju pred finale: Evo i zašto se to neće desiti

Mediji "napumpali" priču o menjanju dresova

Foto: Tanjug/AP

Mediji, posebno engleski, napravili su pompu zbog Nejmarovog menjanja dresa sa igračem Red Bul Lajcpiga.

Tako pojedini portali pišu kako bi Nejmar mogao da zbog suspenzije propusti finale Lige šampiona, koje se igra u nedelju u 21.00 protiv pobednika meča Bajern - Lion (sreda, 21.00).

Nejmar je posle pobede nad Lajpcigom sa 3:0 menjao dres sa Marselom Halstenbergom, što su mnogi okarakterisali kao potez koji može da bude kažnjen.

Za ovaj potez navodno preti suspenzija jednog meča uz slanje u izolaciju na 12 dana, ali se ipak ne radi o striktnom pravilu, već preporuci iz tačke 14.8.

Igračima se savetuje da se uzdrže od menjanja dresova, ali nigde ne piše da bi ovakvo pravilo snosilo posledice u vidu propuštanja meča.

Video: Stanković: Mislili su da će završiti meč odmah, ali takmičenje u Evropi je drugačije

Kad je Bajern onako „masakrirao“ Barselone, kako li će proći Lion u polufinalu Lige šampiona? Iako mnogi postavljaju to pitanje pred večerašnji (21.00) meč, jasno je da je francuski tim ozbiljan rival jer je već izbacio Juventus i Mančester Siti. Ali Bajern je veliki favorit za finale sa PSŽ-om, kvota na dvojku je 1,25, a dupla šansa 1X je 3,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lion - Bajern

(Telegraf.rs)