Lacio prozvao Silvu posle šokantnog odlaska u Sosijedad: Ne poštujemo ga kao čoveka

Sportski direktor Lacija Igli Tare nije zadovoljan zbog ponašanja Silve prema rimskom klubu

FotoČ Guliver/Shaun Botterill/Getty Images

Italijani su bili ubeđeni da će Silva doći u Rim, jer su dogovorili uslove saradnje prošle nedelje, samo da bi se nekoliko dana kasnije situacija preokrenula, a Sosijedad objavio da je doveo 34-godišnjaka.

Tare je zbog navedenog bio ljut, jer je čak i medicinski pregled Španca bio zakazan. Umesto toga, posle deset godina u Mančester Sitiju, David je odlučio da se vrati u domovinu.

Nekoliko medija pisalo je čak da se on prethodnih dana nije ni javljao na telefon na pozive čelnika italijanskog kluba, što je svoj epilog dobilo u ponedeljak uveče.

- Saznao sam za transfer Davida Silve u Sosijedad. Imam veliko poštovanje za njega kao fudbalera, ali ne i za njega kao čoveka - napisao je Tare u kratkom saopštenju za klupski sajt Lacija.

Odgovor je nedugo zatim stigao od oca fudbalera koji je poručio da svako može da bira gde će da ide i šta će da radi.

Kuriozitet je što je upravo Silvin otac, David Himenez pre nedelju, dve rekao kako bi David rado igrao u Italiji i time je podgrejao spekulacije da ovaj zaista dolazi u vezni red nebesko-plavih.

- Kad su rekli za dogovor sa Realom, nisu uradili ništa loše, na kraju krajeva ništa nije bilo stopostotno osigurano. Bilo je kontakata sa Laciom, ali i sa drugim timovima, a onda je moj sin odlučio da ide u Sosijedad. Ništa nije zaključeno, David je bio iznenađen reakcijom kluba. Svako može da odluči šta hoće, Lacio je pričao sa njegovim agentom, a ne sa Davidom - rekao je David Himenez za Radio Marku.

Zbog toga napominje kako mu nije jasno što ga Lacio proziva kao čoveka kada ništa nije bilo kompletirano, tim pre što je bilo i drugih ekipa sa kojima se pregovaralo.

Bilo kako bilo, Lacio je nudio ugovor od tri godine, četiri miliona evra godišnje sa bonusima, kuću u Rimu, ličnog vozača i privatni avion, dok je Sosijedad dao ugovor Silvi na dve godine.

Video: Ludo poluvreme na Marakani: Ben prokockao penal i dao gol iz igre, gosti munjevito izjednačili!

(Telegraf.rs)0