Najveći maler Superlige: Imao 8 preloma lica posle meča sa Zvezdom, protiv Partizana slomio nogu

Golman Živković je imao tri strašne povrede u protekle četiri godine

Printskrin: TV B92

Kao što godinama unazad važi za pouzdanog čuvara mreže, tako je golman Napretka Mladen Živković definitivno i najveći malre Superlige! Nažalost...

Živkoviću je, kao što je već pozntao, u subotu popodne slomljena noga nakon sudara sa napadačem Partizana Lazarom Markovićem, što je potvrdio i sam trener Kruševljana posle meča:

- Živkoviću je slomljena noga. Od tog trenutka bilo mi je teško da vodim utakmicu - rekao je Dragan Ivanović.

Mnogima ljubiteljima fudbala je, posle ove povrede Živkovića, kroz glavu prošla 2016. godina kada je ovaj golman završio u bolnici još tokom meča Novi Pazar - Crvena zvezda.

Njega je tada nehotice u glavu udario Predrag Sikimić, tadašnji fudbaler crveno-belih, i tom prilikom mu na više mesta polomio jagodičnu kost i nos. Ukupno osam preloma na licu je imao Živković.

- Na tom delu lica puklo je sve što je moglo da pukne, polomljena je očna jabučica na nekoliko mesta, jagodična kost... Kada sve sumiram, ispada da sam još i dobro prošao. Mnogo se tih dana pisalo o meni, a najmanje o delikatnosti povrede. Doduše, ni ja nisam na tome insistirao, kako bih umirio porodicu i zbog toga sam i pustio da se priča o tri preloma, a zapravo sam ih imao osam - rekao je Živković tada.

Sikimić je za taj faul najpre kažnjen tri meseca neigranja fudbala, ali je posle apela samog Živkovića kazna smanjena na dva prvenstvena meča.

Dve godine kasnije, dok je branio za Radnički, njega su saigrači izneli sa terena tokom meča protiv Dinama, jer mu je sredinom prvog poluvremena pukla zadnja loža i morao je na dužu pauzu.

U nastavku pogledajte i kako je Živković slomio nogu protiv Partizana:

(Telegraf.rs)