Inter sprema Mesiju nezapamćen ugovor: Argentinac bi po sezoni mogao da zarađuje 65,2 miliona

Pre nekoliko dana je na katedrali u Milanu osvanula Mesijeva fotografija, a iz Đuzepe Marota iz Intera kaže da to nije njegova ideja

Foto: AP/Tanjug

Italijanski klub je navodno spreman da se upusti u najskuplju fudbalsku avanturu i transfer, ni manje ni više, nego Lionela Mesija iz Barselone!

Tako bar piše Gazeta delo Sport koja tvrdi da Inter prati situaciju u Barseloni iz koje već neko vreme stižu signali i izjave da će Mesi potpisati novi ugovor i ostati u Kataloniji.

Iako kriza uzrokovana korona virusom drma sve klubove, igrače i njihove plate, "neroazuri" ipak računaju na Mesijevo narastajuće nezadovoljstvo u klubu, te da su tvrdnje da ostaje sigurno - samo blef.

Ono je nedavno postalo javno kada je on progovorio o kvalitetu ekipe, ali i odnosima sa pomoćnikom svog trenera Kike Setijena - Ederom Sarabijom, koga Mesi i zvezde ekipe "ne zarezuju".

Mesi sledećeg leta može da ide kao slobodan igrač jer još nije produžio ugovor, a Italijani su spremni da mu daju enormne pare i čak 261 milion evra za četvorogodišnji ugovor.

To bi značilo da bi Mesi još jednom zaigrao u istoj ligi sa svojim "arhineprijateljem" Kristijanom Ronaldom, te da bi zarađivao više od njega u Seriji A.

Barselona je ove sezone predala titulu prvaka Španije u ruke Real Madrida koji je u finišu sezone bio bolji, ali je u pojedinim situacijama imao i pomoć sudija.

O svemu bi mogla da odluči Liga šampiona i njen ishod jer Barsa i dalje igra u takmičenju. Čelnici Intera su, na drugoj strani u nekoliko navrata pričali da je Mesi želja svakog tima, ali nedosanjana za svaki tim.

Mesi je celu seniorsku karijeru proveo u Barseloni za koju je debitovao još 2003. na utakmici protiv Porta, a u takmičarskom meču daleke 2004. godine.

Od tada se etablirao kao jedan od najboljih fudbalera svih vremena i rekorder po broju osvojenih Zlatnih lopti jer ih ima ukupno šest.

Video: Nemanja Gudelj je zaraženi igrač Sevilje

(Telegraf.rs)