Dao 30. gol u sezoni i obradovao Partizan: Zvezda se oprašta od mesta nosioca u 3. kolu

Još jedan minimalac Jang Bojsa koji je pred titulom

Printskrin: sporttube.com

Pobedom protiv Lucerna u okviru 34. kola (1:0), fudbaleri Jang Bojsa su praktično stavili jednu ruku na šampionski pehar u Švajcarskoj!

Za drugu će im biti potreban samo bod u poslednja dva kola, a najzaslužniji za to svakako je sjajni napadač Žan Pjer Nsame koji je u u 72. minutu, svojim 30. golom u sezoni, rešio i pitanje pobednika protiv Lucerna.

Iako još nije zvanično jasno, na ovaj način je praktično rešena i dilema što se tiče Crvene zvezde i Partizana - dnosno ko će od večitih biti potencijalni nosilac u kvalifikacijama za LŠ i LE.

Kao što vam je već poznato, Zvezdi je za mesto poetncijalnog nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona potrebno da Sen Galen bude šampion, a s druge strane, Partizanu odgovara obrnuto. Da bi crno-beli bili nosioci u "finišu" kvalifikacija za Ligu Evrope, potrebno je da Jang Bojs osvoji pehar.

Jang Bojs sada ima pet bodova više od drugoplasiranog Sent Galena i u sledećem kolu gostuje Sionu koji se bori za opstanak.

Gol razlika je ubedljivo na strani aktuelnog šampiona i u slučaju boda proptiv Siona u poslednjem kolu moraju da izgube sa dvocifrenom razlikom od Sent Galena na svom terenu kako bi ostali bez pehara.

(Telegraf.rs)