Lukaku izveo biciklicu u Ronaldovom stilu: Inter se i dalje nada Skudetu

Dobra partija i još bolja finta belgijskog špica

Romelu Lukaku protiv Đenove, Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Intera pobedili su Đenovu sa 3:0 u meču 36. kola italijanske Serije A, dok je Parma bila bolja od Breše sa 2:1.

Tim iz Milana se pobedom popeo na drugo mesto, bod ispred Atalante pa će sada "neroazuri" probati da nekom magijom u preostala dva kola prestignu Juventus (Juve ima tri meča do kraja i četiri boda više).

Romelu Lukaku i Aleksis Sančez su podsetili zašto su dovedeni iz Engleske, pa je Belgijanac bio strelac dva, a Čileanac jednog gola.

Inter je poveo golom Lukakua u 34. minutu. Ovaj gol bi mogao da bude predmet spora i žalbi Đenove jer se Lukaku posle centaršuta Kristijana Biragija poslužio rukama i oborio Kristijana Zapatu.

Oslobodio ga se, izašao sam ispred gola Đenove i glavom sproveo loptu u mrežu za 1:0.

Na drugi gol se čekalo do 83. minuta kada je Viktor Mozes dobro prošao po desnoj strani i odatle spustio loptu u peterac za Sančeza koji je iz prve zakucao loptu u mrežu od prečke.

Konačan rezultat postavio je Lukaku drugim golom u trećem minutu nadoknade kada ga je u kontri uposlio Marcelo Brozović.

Belgijanac je prihvatio loptu, "biciklicom" karakterističnom za "Zubu" Ronalda, predriblao Kristijana Romera i onda u situaciji jedan na jedan rešio akciju golom za 3:0.

Inter posle ovog meča ima 76 bodova na drugom mestu Serije A, dok je Juventus prvi sa 80 bodova, a Atalanta je trećeplasirana sa 75.

Što se tiče meča Parme i Breše, Parma je do pobede došla golom Dejana Kuluševskog.

Prethodno je Darmijan u 59. minutu doneo prednost Parmi 1:0, Desena je samo tri minuta kasnije poravnao, a Kuluševski, pozajmljen igrač Juventusa rešio pitanje pobednika u 81. minutu.

Breša je ovaj meč svakako igrala za čast jer je već ranije ispala iz Lige u kojoj teoretski može eventualno da ostane Leće.

S druge strane, Parma je na desetom mestu sa 46 bodova, tako da je u bezbednoj zoni sredine tabele italijanskog šampionata.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Prednost crveno-belih: Ivanić je strelac, Katai i Tomane su dobro povukli napad

(M.LJ)