Dobra vest za Grobare, loša za Delije: Sent Galen izgubio prvo mesto u Švajcarskoj

Jang Bojs preuzeo lidersku poziciju četiri kola pre kraja

Strelac drugog gola za Tun: Mansi; Foto: Printscreen/Hesgoal.com

Sve su manje šanse da se Sent Galen posle 20 godina čekanja domogne šampionske titule u Švajcarskoj, treće u istoriji kluba, a samim tim i da Crvena zvezda bude nosilac u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ekipa koja je do ovog kola bila lider na tabeli ispred Jang Bojsa poražena je kao gost od Tuna sa 2:1, čime je predala čelnu poziciju timu iz Berna, koji četiri kola pre kraja ima dva boda prednosti.

Ovakav ishod nikako nije po volji navijača Crvene zvezde, ali je zato vrlo dobar gledano iz ugla simpatizera njihovog večitog rivala Partizana, kome odgovara da Jang Bojs uzme titulu kako bi bio nosliac pre Sent Galena u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Jasno je da će jedna strana Topčiderskog brda na kraju biti zadovoljna, a druga ne, pošto će propustiti dobru šansu za lakši prolaz do grupne faze evropskih takmičenja.

Što se tiče današnjeg meča, Tun je u drugom poluvremenu slomio Sent Galen, a strelci su bili Bertone u 51. i Mansi u 65. minutu, dok je utešni pogodak postigao Demirović u 83. minutu.

Sent Galen je bio mnogo bolji i dominantniji tokom 90 minuta, ali je samo jedan od osam udaraca upućenih u gol domaćina našao put do mreže i to je bio razlog poraza.

"Zelene" u narednom kolu očekuje još jedan težak meč, u goste mu dolazi trećeplasirani Bazel, koji posle ovog kiksa Sent Galena vidi šansu da mu se eventualnom pobedom približi u borbi za drugo mesto.

Jang Bojs u sledećem kolu igra protiv poslednjeplasiranog Ksamaksa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)