Lalatovićeva pobeda života, srušio Partizan u penal drami i uzeo prvi trofej u karijeri!

Kup pehar ide u Novi Sad

Vojvodina je pobedila Partizan u Nišu i osvojila dugo čekani kup trofej, i to posle možda najuzbudljivijeg meča sezone, izjednačenja Partizana u 96. minutu, i na kraju - penal drame!

Vojvodina - Partizan 2:2 (1:0), penalima 4:2.

Novosađani su tako prekinuli četvorogodišnju dominaciju crno-belih u masovnijem takmičenju, mogli su i u regularnih 90. i "kusur" minuta da reše utakmicu, ali su Beograđani deficit od 0:2 pretvorili u egal preko Stevanovića i spektakularnim "makazicama" Strahinje Pavlovića u šestom minutu nadoknade!

Foto: Marko Jovanović
Nenad Lalatović i predsednik Vojvodine Bajatović Foto: Marko Jovanović
Trofej u pravim rukama: Lalatović prvi put kao trener uzeo pehar Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Telegraf.rs

Akrobacija Pavlovića za delirijum navijača crno-belih bio je vrhunac fantastične utakmice odigrane pred 8.500 mahom Partizanovih navijača, uz zabrinjavajuću konstataciju da je malo ko na tribinama pazio na sebe i na mere propisane zbog novog talasa zaraženih korona virusom.

Pavlović se atrakcijom za TV špice iskupio za dva, za njega atipična defanzivna kiksa, koja su direktno dovela do golova Vojvodine u režiji Vukadinovića i Bojića, za velikih 2:0.

Delovalo je da tim Sava Miloševića, posle burnih dešavanja i egala u finišu meča, može do totalnog preokreta u produžetku, bio je Partizan bolji tim tokom čitavog meča, međutim ponestalo je goriva crno-belima, nije bilo energije ni na drugoj strani u dodatnom vremenu, da bi u penal seriji Vitas i Zdjelar sebi prilepili etiketu tragičara i slavlje Novosađana moglo je da počne.

Vojvodina - Partizan 2:2 (1:0)

(Vukadinović 38, Bojić 56 - Stevanović 81, Pavlović 90+6)

PENAL SERIJA

0:1 - Natho

1:1 - A. Stojković

1:1 - Vitas (preko gola)

2:1 - Gemović (panenka)

2:2 - Stevanović

3:2 - Devetak

3:2 - Zdjelar (preko gola)

4:2 - Đorđević

Apsolutni junak Voše, uz strelce golova, bio je fenomenalni golman Emil Rockov koji je najzaslužniji što je trofej otišao u "Srpsku Atinu". Bio je "noćna mora" za napadače Partizana, skidao je zicere super raspoloženom Sadiku, sa protokom vremena zagospodario je među stativama, istina imao i sreću u drugom poluvremenu kada je Vitas uzdrmao stativu njegovog gola.

Sve pohvale zaslužuju igrači Vojvodine i Partizana na borbi i fenomenalnoj utakmici koju su priredili, može se okršaj na Čairu svrstati u jedan od najboljih, najsadržajnijih i najuzbudljivijih koje smo gledali ove sezone i nadamo se da neće prouzrokovati teže posledice po građanstvo koje se sabralo na tribine niškog stadiona u jeku pandemije virusa COVID-19.

Foto: Marko Jovanović

Valja reći i to da je ovo prvo kup finale još od sezone 1992/1993. rešeno posle penal drame. I tada je Partizan bio poražena strana, a Zvezda je te godine uzela trofej ispred nosa večitog rivala.

Vojvodina je dočekala na prvi trofej posle šest godina, prethodni je uzela u finalu protiv Jagodine na stadionu Partizana, ujedno je i Lalatoviću prvi u trenerskoj karijeri.

Pogledajte u nastavku, u blogu koji ste mogli da pratite uz nas, sve najzanimljivije detalje sa utakmice na Čairu, uz VIDEO svih golova.

TOK MEČA

2. PRODUŽETAK

KRAJ!

115. minut - Novi kroner za Partizan posle slobodnog udarca Vitasa koji je faulirao igrača Vojvodine u borbi za loptu, nakon udarca iz ugla.

110. minut - Partizan želi gol, to je jasno. Gotovo sve lopte idu na Sadika, koji je izblokiran pri šutu. Izborio je korner, potom su crno-beli izveli još jedna udarac iz ugla. Odbranili su se Novosađani.

Rockov bravurozno interveniša ispred Uroševića i Pavlovića Foto: Marko Jovanović

106. minut - Lazar Pavlović se ustremio u kazneni prostor Vojvodine, ipak imao je dvojicu oko sebe, pokušao je da ih se oslobodi driblinzima u mestu, ma kraju napravio prekršaj. Deluje da Beograđani imaju više energije da za psolednji period meča.

1. PRODUŽETAK

105. minut - Bukvalno nema situacije vredne poemna u produžetku, oba tima kao da čekaju kraj i penale.

96. minut - Mirno je u prvom produžetku, sasvim očekivano posle bure u završnici regularnog dela utakmice.

Foto: Marko Jovanović

92. minut - Nastavlja se borba, sjajan meč gledamo, možda i najbolji, najuzbudljiviji ove sezone u domaćim okvirima. Da li ima rezervi u igračiam oba tima posle nadljudskih napora tokom regularnog dela meča?

KRAJ - igraće se produžeci!

90+6. minut - GOL, 2:2 - kakva utakmica i kakav gol Strahinje Pavlovića! Iskupio se defanzivac Partizana za dva defanzivna kiksa, i to kako: akrobacijom za TV špice posle kornera! Imao je i sreće da mu se lopta nađe u visini glave, a onda je sledila neverovatna majstorija Pavlovića - "makazice" za 2:2 i delirijum navijača Partizana.

Foto: Marko Jovanović

90+5. minut - Sadik je nezadrživ, ponovo je namučio odbranu Vojvodine, izborio korner. Nekako su se odbranili Novosađani.

90+4. minut - Šest minuta nadoknade igraće se na Čairu.

89. minut - Vojvodina je uspela da se oslobodi pritiska PArtizana, pomerila težište igre duboko na polovinu rivala. Vremena je sve manje za crno-bele.

82. minut - Totalna ofanziva Partizana! Rockov na mukama, ali je sjajan. Zaustavio je novi udarac Stevanovića, ovog puta sa oko dvadesetak metara. Vrhunska parada Vošinog čuvara mreže - najboljeg aktera na strani novosadskog tima.

81. minut - GOL, 1:2, Stevanović! Evo drame u najavi na Čairu, Sadik i Stevanović su najzaslužniji za to, iskreirali su akciju posle koje je mladi ofanzivac majstorski odreagovao i savladao Rockova. Sjano ga je Nigerijac uposlio, Stevanović je spoljnim delom kopačke pogodio dalji ugao pre nego što ga je Seničanin bukvalno pokupio klizećim startom.   

76. minut - Nova prinudna izmena u Partizanu, ne može Suma dalje, pa je Lazar Pavlović uskočio da pojača nalete crno-belih.

74. minut - Sadik igra sam protiv Vojvodine. Još jednom je uspeo da se oslobodi čuvara, izbori za poziciju i šutira, ali i promaši metu. Nove nevolje za Partizan, Suma se žali na povredu...

Golman Vojvodine Rockov pored baklje koju suubacili navijači Partizana Foto: Marko Jovanović

72. minut- Asano je izašao, Matić je na terenu, svom snagom će Partizan sad pokušati da pritisne odbranu Vojvodine koja ima veliku prednost.

68. minut - STATIVA! Vitas je krenuo napred, šutirao je snažno Partizanov štoper, a stativa je spasila Rockova. Bio je to projektil Vitasa sa skoro 30 metara.

65. minut - Sjajan je Rockov, potvrđuje klasu golman Vojvodine. Vrhunski je odreagovao nakon centaršuta u srce peterca, uspeo je akrobatski da izboksuje loptu i otkloni opasnost. U međuvremenu, Lalatović je ubacio u igru Gemovića.

56. minut - GOL, 2:0, Bojić! Šokantan razvoj situacije po Partizan i sjajan po Novosađane, koji su duplirali vođstvo nakon još jednog defanzivnog kiksa Strahinje Pavlovića. Bojić je izigrao mladog defanzivca kod gol-aut linije, ustremio se ka golu, izborio se za šut i plasirao loptu u mrežu pored nemoćnog Stojkovića.

Lalatović u transu, slavi gol svog tima u finalu Kupa u Nišu Foto: Marko Jovanović

55. minut - Mrkaić ide na klupu, pa Vojvodina ostaje bez klasičnog napadača, Devetak je na terenu.

52. minut - Rockov i Sadik vode najinteresantnije duele, bacaju navijače u trans. Opet je golman "Lala" izašao kao pobednik u duelu sa Nigerijcem i definitivno je dosad najbolji akter utakmice.

50. minut - Kakva šansa za Vojvodinu koju je sam iskreirao Mrkaić! Vrhunskim "lažnjacima" izbacio je iz ravnoteže napadač Voše i Vitasa, i Pavlovića, ipak izostao je bolji udarac levom nogom, pa Stojković nije imao potrebe da interveniše.

48. minut - Partizan je navalio na gol Vojvodine od prvog Grujićevog zvižduka u nastavku. Vrlo agilni Sadik je bio u šansi, ipak Rockov je bio na visini zadatka.

Foto: Marko Jovanović

45. minut - Savo Milošević nema kud, reagovao je dvostrukom izmenom za nastavak meča trener Partizana. Suma je ušao umesto Šćekića. Ušao je i Vitas umesto Ostojića.

POLUVREME

45+2. minut - Prilika za Asana, i to kakva. Uspeo je Japanac u prijemu lopte da pobegne svom čuvaru, brzo se okrenuo i otvorio mu se brisan prostor pred golom, međutim zasrčjao je napadač crno-belih, brzopleto je šutirao i prebacio čitav gol.

38. minut - GOL, 1:0, Vojvodina vodi, strelac je Vukadinović! Gol "lala" ide "na dušu" defanzivcu Partizana Strahinje Pavlovića, koji je izgubio posed u kritičnoj zoni, nadjačao ga je Mrkaić, potom asistirao Bojiću, a ovaj pružio paralelu u peterac gde je potpuno neometan Vukadinović plasirao loptu u mrežu.

 

Nemili prizori na Čairu. Posle gola Vojvodine navijači Partizana petardom su pogodili pomoćnog trenera "lala" Milana Jovanića kome je morala da se ukaže lekarska pomoćFoto: Telegraf.rs

32. minut - Peh za Lazara Markovića, ne može da nastavi meč zbog povrede, pa je Milošević na teren poslao Filipa Stevanovića.

30. minut - Prvi udarac Vojvodine ka golu Stojkovića, Mrkaić je šutirao, ali je to bio toliko neprecizan udarac da se ova situacija i ne može nazvati prilikom za Novosađane.

Foto: Marko Jovanović

26. minut - Sadik je raspoložen za igru, vrlo je motivisan Nigerijac. Uspeo je da "izlomi" svog čuvara gotovo na gol-aut liniji, morao je i Rockov da priđe i pokrije ugao, pa su tek tako grupisani igrači "lala" uspeli da odbiju napad napadača Partizana.

24. minut - Miran period utakmice, bez šansi, uz konstantnu terensku inicijativu igrača Partizana. "Lale" su potisnute više ka svom golu, čekaju pravi momenat za kontraudar...

Foto: Marko Jovanović

15. minut - Daleko opasnije deluje Partizan. Sada je i Marković bio u prilici da matira Rockova, koji je istrčao daleko od svog gola na krilo crno-belih. Ovaj nije imao pravi ugao da odmah šutira pa je oklevao, što su iskoristili igrači "lala" da se pregrupišu. Na kraju, pošto ova situacija nije rezultirala udarcem, šut je oprobao Natho, no "tukao" je iz mesta preko gola.

11. minut - Velika prilika za Partizan! Sadik je se kao šilo probio po levoj strani, ostavio svog čuvara za petama, proigrao Asana na Petercu, čiji je pokušaj sjajno zaustavio Rockov.

8. minut - Prva šansa na utakmici, iskreirali su je igrači Partizana u kaznenom prostoru Vojvodine. Miletić je tražio najbolju poziciju da ugrozi Rockova, šut mu je na kraju izblokiran, lopta se odbila na glavu Markoviću, a ovaj prilično ambicioznim udarcem čelom pokušao da iznenadi golmana Voše, u čemu nije uspeo, pa je Rockov to lagano ukrotio.

Ovacije za Sašu Ilića na Čairu Foto: Marko Jovanović

5. minut - Na snazi je početno ispitivanje snaga, oprezni su i jedni i drugi, Vojvodina tek za nijansu ima više loptu u svom posedu.

1. minut - Početak meča obeležila je koreografija navijača Partizana, "šetalica" je posveta pokojnom Miši Tumbasu uz poruku "Partizane, tebi život ću da dam". 

Foto: Telegraf.rs

SASTAVI

VOJVODINA: Rockov, Stojković, Saničanin, Bralić, Đorđević, Drinčić, Bojić, Andrić, Vukadinović, Čović, Mrkaić.

PARTIZAN: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Šćekić, Zdjelar, Natho, Marković, Asano, Sadik.

18:26 - Lalatović je na provokacije i uvrede navijača Partizana sa tribina odgovorio mahanjem rukom.

Srdačan pozdrav predsednika dva kluba Dušana Bajatovića i Milorada Vučelića Foto: Marko Jovanović
Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić sa "klupskom" zaštitnom maskom čeka početak meča u loži stadiona Čair Foto: Marko Jovanović
Nenad Lalatović na terenu u društvu portparola FSS-a Milana Vukovića Foto: Marko Jovanović
Pehar namenjen osvajaču Kupa Srbije čeka igrače Vojvodine ili Partizana Foto: Marko Jovanović

18:15 - Ne baš najprijatnija slika sa Čaira zbog činjenice da se malo ko na stadionu pridržava mera zaštite od korona virusa - retko koji navijač nosi masku! Reporteri Telegrafa sa lica mesta javljaju da ni u loži nije ništa bolja slika, jet ni tamo niko od funkcionera i VIP zvanica nije zaštićen maskom.

18:06 - OVDE možete pogledati dolazak rukovodstva Partizana na stadion.

Foto: Telegraf.rs

18:09 - Uvredljivim povicima navijači Partizana dočekali su izlazak Nenada Lalatovića na teren, jasno je da će trener "lala" i ovog puta istrpeti najjači udar sa tribina.

18:00 - Sat vremena pre početka kup finala uže rukovodstvo Partizana je ušlo na stadion, tu je i bivši kapiten i ikona kluba Saša Ilić - koji ne nosi zaštitnu masku.

Foto: Telegraf.rs

17:54 - Sve je više navijača na ulicama Niša, kao i policije koja pazi da sve protekne u fer i sportskom ophođenju pre, za vreme i psole utakmice. Male grupe navijača Partizana će se uskoro sliti u jednu veću i krenuti u korteu ka Čairu.

Foto: Telegraf.rs

17:37 - Trener Partizana Savo Milošević i njegovi crno-beli imaće najdražu podršku: u Nišu su njegova dvojica sinova Nikola i Boris, ćerka Isidora, ali i bivša supruga Vesna. Uz pomenutu četvorku je i dečko Savine ćerke. Svi zajedno večeras će biti najveća podrška treneru Partizana i njegovim igračima.

Foto: Telegraf.rs

17:27 - Ekspedicija Partizana polako se sprema da napusti svoju bazu u Nišu. Čitav tim je propisno pripremljen pred polazak, nigde se ne kreće bez zaštitnih maski s obzirom na to da je u najvećem gradu južne Srbije zabeležen porast zaraženih virusom COVID-19.

Fudbaleri Partizana u niškom hotelu pred polazak na Čair Foto :FK Partizan

17:54 - Krenuo je i navijački karavan ka Nišu, kolone automobila su na putu ka stadionu. I na osnovu ovog snimka jasno je da će fudbaleri Partizana imati gotovo stoprocentnu podršku.

17:00 - Zanimljiv detalj predstavljaju zaštitne maske koje se prodaju na štandovima tik uz navijačke rekvizite. Cena im je duplo skuplja nego u običnim apotekama pa jedna košta 120 dinara.

Pogledajte fotografije ispred stadiona Radničkog:

(Telegraf.rs)