Procurio plan UEFA za LŠ i LE: Igraće se F8, poznati su datum i mesto odigravanja utakmica

Sve bi trebalo da se ozvaniči u sredu na sastanku UEFA

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP

Iako je sastanak UEFA zvanično na programu 17. juna u sredu, italijanski "Skaj Sport" izašao je sa ekskluzivnim informacijama što se tiče formata završnice Lige šampiona i Lige Evrope!

Naime, i u LŠ i u LE navodno će se igrati F8 čiji žreb se očekuje sredinom jula i igraće se u Lisabonu i Nemačkoj (Duizburg, Frankfurt, Keln i Gelzenkirhen).

Mečevi četvrtfinala biće odigrani 12, 13, 14. i 15. avgusta, polufinala su na programu 18. i 19, a finale je na programu 23. avgusta. S druge strane, LE će se igrati od 10. do 21. avgusta.

Međutim, najpre bi trebalo da se odigraju revanš mečevi osminje finala koji su na programu 6. i 7. avgusta, a sastaju se Juventus – Lion, Barselona – Napoli, Mančester siti – Real Madrid i Bajern – Čelsi.

Odranije je poznato da su Atalanta, Atletiko Madrid, Pari Sen Žermen i Lajpcig izborili plasman u TOP 8, a tamo je već viđen i Bajern koji ima ubedljivu prednost iz prvog meča u Londonu (3:0).

Superkup Evrope će se igrati 24. septembra u Budimpešti, dok će Istanbul biti domaćin finala LŠ sledeće godine, a Sankt Peterburg 2022.

Video: Degenek o statusu džokera, Liverpulu, Bajernu i atinskoj tragediji sa Olimpijakosom

(Telegraf.rs)