Bivši igrač Zvezde o meču SCG - BiH: Taj igrač se pojavio samo tada i nikada više, a bio je među 11

Bivši reprezentativac Bosne posle 15 godoina pričao o duelu na Marakani

Elvir Bolić na meču proitiv SCG u Sarajevu Foto: MN Press

Elvir Bolić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Bosne i Hercegovine, dao je neke zanimljive izjave vezane za utakmicu te selekcije protiv Srbije i Crne Gore u kvalifikacijama za SP 2006. godine!

Bolić je dres Zvezde nosio u sezoni 1991/92, da bi praktično pobegao u turski Galatasaraj pred početa rata, a meča između SCG i BiH se prisetio tokom razgovora sa poznatim novinarom Sabahudinom Topalbećirevićem.

Najviše zbog činjenice da mu je zasmetalo što se jedan igrač pojavio samo tada i više nikada u nacionalni tim BiH.

- Igraš na Marakani pred 60-70 000 navijača, nama samo pobeda odgovara, a njima i nerešeno. Reprezentacija Srbije i Crne Gore je tada bila kvalitetna ekipa, ali se ponovo dešavaju stvari koje navode da se ne priča o fudbalu nego o nekim drugim stvarima. Meni je to najviše krivo - rekao je Bolić i dodao:

- Odjednom su se u toj utakmici pojavili igrači koji su igrali tada i više nikada. Jedan je igrao tada, to mu je bilo prvo okupljanje i više nije igrao. Ne znam zašto je Misimović ostao na klupi, Barbarez je igrao kao libero, ja sam sam gore bio u napadu, Jakirović je bio neki igrač koji se tada pojavio. Žao mi je, ali mi ga ne znamo, pojavio se tu, možda je dobar igrač, ali ne znamo odakle je došao. On je igrao među jedanaest.

Pomenuti Jakirović je sakupio pet mečeva za nacionalni tim BiH i igrao je vezistu, a naša selekcija je slavila rezultatom 1:0 i direktno se plasirala na Mundijal u Nemačku.

Video: Pričali smo u Atini sa tvrdokornim navijačem Olimpijakosa, objasnio nam je zašto se Srbi i Grci vole

(Telegraf.rs)