Otkriven detalj iz svlačionice Juventusa: Ronaldu je smetalo što je u bio senci harizmatičnog Hrvata

Po dolasku u Juve Portugalac nije bio najuticajnija figura u svlačionici

Foto: Tanjug/Ap

Kristijano Ronaldo se skrasio u Juventusu, Portugalcu prija sve što ga je sačekalo u taboru italijanskog giganta, pa je za očekivati da će i odraditi četvorogodišnji ugovor, čemu se nadaju svi u klubu.

Inače, bilo je određenih nagoveštaja, doduše stidljivih, da bi Ronaldo možda mogao i da skrati boravak u klubu, i to samo zbog jedne stvari koja mu nije bila potaman: zbog toga što nije uspevao da se nametne kao lider i apsolutno najvažniji igrač u svlačionici.

Postojale su priče da je bio u senci jakog karaktera harizmatičnog hrvatskog napadača Marija Mandžukića.

O njihovom odnosu pisao je engleski "Dejli Mejl" u teksu pod naslovom "Pet razloga zbog kojih će Ronaldo ostati do kraja ugovora u Juventusu".

- Kristijano Ronaldo je patio zato što nije mogao doći do izražaja pored harizmatičnog Marija Mandžukića. Hrvat je na strateškom mestu u svlačionici imao tron s kojeg je jasno i glasno držao predavanja ekipi, a saigrači su ga slušali. Međutim, njegov odlazak u leto prošle godine otvorio je priliku novom guruu svlačionice. Uz povratnika Bufona te Kjelinija, to je sada i Ronalda - piše u tekstu. 

Mandžukić je bio igrač koga nije impresionirala pojava Portuglca u svlačionici Foto: Marco Bertorello / AFP / Profimedia

Mandžukić je bio u Juvetusu kada je Ronaldo stigao, Hrvat je bio tu još od 2015, i do dolaska Portualca bio je jedan od lidera ekipe i idol navijača.

Premda je sjajno sarađivao sa Ronaldom u njegovoj prvoj sezoni u Juveu, na kraju koje je postao i kapitan te dobio znatno poboljšan ugovor, samo par meseci kasnije izguran je iz ekipe, a onda pola godine kasnije, u januaru, prodat u Katar.

"Dejli Mejl" navodi još jedan važan razlog zbog kojeg je Ronaldo nasledio Mandžukića u svlačionici:

- On je magnet za najbolje svetske fudbalere i tako olakšava posao direktorima Paraticiju i Nedvedu. Ronaldo je mentor Matijsu de Lihtu, koji je u Juventus došao nakon što ga je pozvao Portugalac. Najskupljeg štopera sveta Ronaldo prvi teši nakon grešaka i odmah mu čestita posle dobrih poteza.

Video: Guza u prvom planu: Georgina i Ronaldo se snimali tokom treninga, a oči lete samo na njegovu dragu

(Telegraf.rs)