Materaci se prisetio sukoba sa Balotelijem: Dobio je dobre batine, stvarno je sazlužio

Bivši štoper Intera dao saigraču pedagošku lekciju

Foto: Instagram/marcomaterazzi

Kareijera Marka Materacija obilovala je pikanterijama, temperamentni Italijan je ostao upamćen po svom ratobornom karakteru, a jedan detalj je posebno obeležio njegov igrački opus.

U pitanju je sukob sa Marijem Balotelijem 2010. godine neposredno nakon polufinala Lige šampiona sa Barselonom, kada je, doslovce, prebio mlađeg saigrača, jer se ovaj ponašao krajnje neprofesionalno.

Taj sukob je dobro poznat ljubiteljima fudbala, na to je Materacija podsetio kuvar Davide Oldani, koji je razgovarao sa bivšim štoperom putem instagrama.

- Dobio je dobre batine, to je tačno - potvrdio je Materaci.

- Volim Marija, ali stvarno je zaslužio batine taj dan. Sad smo opet prijatelji, braća praktično, ali taj dan je uradio nešto što stvarno nije trebalo.

Baloteli je ušao sa klupe tada, bio je loš na terenu, a osim što je odmah po završetku meča bacio dres, uradio je još nešto, i to još pre utakmice, što je poptuno izbacilo iz ravnoteže Materacija.

- Bacanje dresa na zemlju odmah pošto se meč završio nije najgore što je uradio. Pre utakmice, u autobusu, nam je rekao: "Danas ću da igram loše", pa sam obećao sebi da ću ga naterati da plati zbog te rečenice. Po ulasku u igru, pokušao je sa šutem sa centra umesto da ide u kontru. Milito je hteo da ga ubije. Verovali smo u Marija, dao je mnogo golova i doprineo pobedi, ali nedelju dana posle onoga što se desilo, rekao sam Murinju da me stavi da čuvam Balotelija na treningu. Posle nekoliko sekundi poslao sam ga u svlačionicu.

Inter je te godine, sa Murinjom na klupi, pokorio i Evropu i Italiju.

Video: Tuča trenera i haos ispred svlačionice na Čairu

(Telegraf.rs)