Srpski fudbaler poručuje iz Belorusije: TV prava prodata u 13 država, nas 30 bude u jednoj sobi

Inače, Belorusija je jedina evropska država u kojoj se igra fudbal tokom pandemije

Printskrin: Youtube/FC Alashkert Yerevan

Srpski fudbaler Danijel Stojković, član beloruskog Nemana iz Grodnog, rekao je da veruje državnom vrhu te države koji je procenio da fudbal tokom pandemije korona virusa može da se igra.

Podsetimo, Belorusija je jeddina država u Evropi koja i dalje ne obustavlja tok nacionalnog fudbalskog prvenstva zbog krize izazvane pandemijom.

- Lično, verujem u odluku beloruske vlade i beloruskog saveza da može da se igra. Nadam se da ćemo se izboriti sa virusom kao i cela Evropa - naveo je Stojković za Javni servis.

On ipak ukazuje da su razlozi za takvu odluku i finansijske prirode, jer su klubovi potpisali raznorazne ugovore, a prodata su, kaže, televizijska prava u 13 država širom sveta.

Kaže da su obaveze koje ima uobičajene te da su treninzi redovni.

- Svaki dan je isti, održavaju se sastanci pred trening, redovni treninzi, razne video-analize. U prostorijama smo grupisani svi zajedno, oko 25 do 30 ljudi, nema razmaka od metar i po ili dva kao što je propisano u Srbiji.

Prema njegovim rečima, i u Belorusiji je propisano slično, ali se igrači toga, barem u njegovom klubu, ne pridržavaju. U Belorusiji je dosad zaraženo oko 2.500 ljudi, dok je umrlo 25.

Pored Belorusije, fudbal se i dalje igra u srednjoameričkoj državi Nikaragvi, na Tajvanu, u afričkom Burundiju i Tadžikistanu.

Video: Reakcije Radonjića i Pešića iza gola podno severne tribine na derbiju

(Telegraf.rs/Tanjug)