Dramatična ispovest Kokeze posle oporavka od korone: Bio me je strah, nisam imao vazduha...

Predsednik FSS preživeo je koronavirus zahvaljujući vrhunskim lekarima i profesionalcima koji su se brinuli o njemu

Foto: MN Press

Predsednik Fubbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza u potpunosti se oporavio od virusa COVID-19 koji je pokupio u Milanu, tek nakon dvonedeljnog bolničkog lečenja se rehabilitovao i sada je, kako kaže, kao nov.

Kokeza je početkom marta bio u "Prestonici mode", tamo je gledao utamicu Atalanta - Valensija za koju mnogi stručnjaci tvrde da je bila "biološka bomba" koja je buknula u Bergamu, potom i u Valensiji i po čitavoj Španiji.

Prvi čovek FSS-a je gostovao u emsiji "Tema dana Kovid 19" na "Pinku" gde je pričao o teškom periodu koji je sada iza njega.

- Sad sam odlično posle perioda koji sam bio u bonici i pre toga par dana kući. Sve ukupno posle 14-15 dana. Sad se osećam jako dobro, bez ikakvih tegoba, osećam se odlično. Još bolje nego pre - rekao je Kokeza.

On je potvrdio da je zarazu doneo iz Italije.

- Mislim da sam se zarazio između 18. i 20. februara u Milanu. Nikakve simptome nisam imao do 3- 4. marta, možda tek 12. ili 14. dan posle Milana su se pojavili. Gledao sam Atalantu i Valensiju. Simptome koje sam imao su bili glavobolja i temperatura oko 37.2. U prvom momentu nisam razmišljao o koroni, ali kako je temperatura trajala pet-šest dana, onda sam pomislio da možda ima veze sa koronom i išao sam da se testiram. Dan kasnije rekli su mi da sam pozitivan. Doktorka koja mi je uradila test me je zvala, primili su me na infektivnu kliniku gde sam ležao 7-8, dana, pa u "Dragiše Mišovića" još 7 dana.

Kokeza je u Milanu bio zajedno sa MArkom Pantelićem, koji se takođe zarazio, ali uz lakšu kliničku sliku Foto: MN Press

Strah kao prirodna reakcija na novu neizvesnu situaciju, na novu bolest u ovom slučaju, bio je prisutan i kod Kokeze.

- U prvom momentu kada sam saznao nisam osećao strah i nešto posebno. Po dolasku u bolnicu, posle rentgena pluća, utvrdili su da imam zapaljenje, ali nisam osećao tegobe. Prvi, drugi dan kreću tegobe sa osećajem da ne možete da udahnete vazduh. Treći i četvrti dan sam hteo da udahnem vazduh, njega nema. Osetio sam tada strah i paniku, koristio sam tada kiseonik, jer bez kiseonika je teško. Nikad pre se nisam susreo sa nečim sličnim - prepričava prvi čovek FSS-a dramatične trenutke koji su ga snašli.

Zahvalnost do neba, kako kaže, duguje lekarima i medicinskom osoblju na nestvarnoj brizi i profesionalnosti prema svim pacijentima.

- Zahvaljući, pre svega, doktorima, sestrama koji rade na infektivnoj, i u "Drgaiše Mišovića" sam se oporavio. Ta količina ljubaznosti, brige o pacijentima, to se ne može opisati rečima. Hvala im na načinu kako se bore za pacijente, svaka im čast. Moram da zahvalim doktorki Aleksandri Spunić, više puta me je zvala, imao sam slobodu da je nazovem ako sam imao tegobe. Dosta mi je pomogla da se izborim sa strahom. Od doktora, medicinskih sestara, higijaničara, ne znate ko je ljubazniji... Ako imate problem sa disanjem dolazili su da vam mere nivo kiseonika po deset puta u roku od dva sata, da vam se ne iskomplikuje. Taj nivo borbe naših doktora na infektivnoj, to je za svaku pohvalu. Ti ljudi... Kako se bore za svakog pacijenta, koliko samo profesionalno, plus taj njihov ljudski odnos, to se ne može rečima da iskazati.

Video: Zvezda Čelsija pozitivna na korona virus, ali tvrdi da se oporavio

(Telegraf.rs)