Nemate mozga, dok se za vas bacaju na glavu, vi sedite! Lovren besneo na Hrvate zbog korone

Nije mu pravo i zbog medicinski radnika, ali i zbog nediscipline i posledica koje ona može da proizvede

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski fudbaler i defanzivac Liverpula Dejan Lovren iskazao je svoju ljutnju na starije sunarodnike koji krše preporuke vlasti i lekara u vezi sa borbom protiv korona virusa.

On je na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj se vidi grupa ljudi okupljena na jednom mestu u vreme kada bi trebalo.

S obzirom da je čitav evropski sport paralisan, igrači su mahom u kućnoj izolaciji, a korona virus prvenstveno napada stariju populaciju sa slabijim imunitetom, otud i Lovrenova ljutnja.

- Nemojte biti tako sebični. Je l' vi uopšte shvatate veličinu problema i žrtvu koju za nas podnosi medicinsko osoblje? Ljudi, šta vam je? Ako se za pregled u Hrvatskoj čeka po nekoliko meseci, jasna vam je situacija koliko smo spremni za koronu. Opreme nažalost nema dovoljno - napisao je Lovren.

Slične slike su prethodnih dana mogle da se vide i po parkovima srpskih gradova iako je starijima od 65 godina naloženo da ostanu u kućama tokom celog dana, a za ostale je na snazi policijski čas između 20 sati uveče i pet izjutra.

- Sram može biti i sve one koji su danas i ovih dana prekršili samoizolaciju! Nemate ljudskosti uopšte, nemate mozga, nemate obraza, nemate poštovanja, nemate vaspitanja. Nemate ništa. Dok se drugi za vas bacaju na glavu, vi tu samo sedite i dalje i pijte kafu. Sramota - dodao je Lovren.

Inače, hrvatski Indeks javlja da je u toj zemlji u petak registrovano 15 obolelih od korona virusa, što je ukupno 128.

U Srbiji je situacija nešto lošija jer je registrovano 135 slučajeva obolelih od korona virusa, a u petak je zabeležen i prvi smrtni slučaj u našoj zemlji.

Video: Dejan Lovren i Marko Grujić se veselili uz Anu Bekutu na svadbi bivšeg fudbalera Partizana

(M.LJ)