Zvanično: Odložen EURO za 2021, prvenstva će se igrati tokom leta!

Najveća fudbalska smotra biće održana 2021. godine od 11. juna do 11. jula

Foto: Tanjug/AP

UEFA trenutno drži satanak na kojem se određuje sudbina fudbala povodom epidemije korona virusa širom sveta, ali već su procurele neke informacije povodom mogućeg otkazivanja Evropskog prvenstva u fudbalu.

Informaciju je ubrzo zvanično potvrdio i Fudbalski savez Norveške, koji je na Tviteru napisao da će EURO biti održan 2021. godine od 11. juna do 11. jula.

Očekuje se da UEFA posle sastanka objavi i koji su zaključci odluke koje su donete na video-konferenciji, uključujući i kalendar za nastavak šampionata, Lige šampiona i Lige Evrope.

UEFA insistrira da se lige završe i da ne bude proglašavanja prvaka i prekidanja prvenstva, pa se očekuje i da se igra tokom leta.

Dve grupe u UEFA upravo rade na usklađivanju svega, jedna za kalendar, a druga oko finansijskih komplikacija koje su uzrokovane pomeranjem takmičenja i nacionalnih prvenstava.

Prethodno je Lekip došao do informacije da je UEFA otkazala sve hotele u Kopenhagenu, jednom od gradova domaćina Evropskog prvenstva u fudbalu.

Odlaganje EURA sasvim sigurno znači i odlaganje baraža u kojem naša reprezentacija igra u polufinalu protiv Norveške. Taj susret je bio planiran za 26. mart, a videćemo nakon službene objave kakva je situacija sa novim terminom.

Podsetimo i da je predsednik FSS Slaviša Kokeza zaražen korona virusom, i da je s virusom prisustvovao 44. Kongresu UEFA u Amsterdamu nedavno. Nije isključeno da je tu zaraženi njegov saradnik, potpredsednik FSS Marko Pantelić, a danas je virus ustanovljen i kod prvog čoveka Fudbalskog saveza Japana i jednog od šefova organizacije Olimpijskih igara u Tokiju.

EURO je trebalo ove godine da se odigra od 12. juna do 12. jula ove godine, a novi termin će biti od 11. juna do 11. jula sledeće godine.

(Telegraf.rs)