ZVANIČNO! Trener Arsenala ima korona virus: Nalazi Artete zatvorili ceo trening centar Tobdžija!

Novi test doneo brigu londonskom klubu!

Trener Arsenala, Mikel Arteta, pozitivan je na korona virus!

Posle čelnika Olimpijakosa Evangelosa Marinakisa, pokrenuta je lavina u evropskom fudbalu, a sada je zaražen i Mikel Arteta!

Klub iz Londona je to saopštio na zvaničnom sajtu, sada su preduzete nove mere kako bi se sprečilo širenje virusa u Arsenalu.

Ceo stručni štab je prvo otšao u samoizolaciju, , zatim su to učinili i igrači, a očekuje se da svi koji nisu imali blizak kontakt sa trenerom budu prisutni u klubu na standardnim poslovima.

U međuvremenu će trening centar biti podvrgnut detaljnom čišćenju, a direktor kluba Vinaj Venkatešam se oglasio.

- Zdravlje je prioritet, uz Mikela smo, razočaran je, ali dobrog raspoloženja. Razgovaramo sa svima kako bi se situacija adekvatno ispratila, gledamo da se što pre vratimo na trening uz praćenje saveta.

Klub je saopštio i da neće biti sposoban da igra neke od narednih mečeva, ali i da će navijači biti obavešteni kako  mogu da refundiraju svoje ulaznice, ili eventualno da ih iskoriste za odlaganje.

- Ovo je razočaravajuće, ali otišao sam na testove tek pošto sam se osećao nešto slabije. Nadam se da će mi što pre biti dozvoljeno da se vratim na posao - rekao je Arteta za sajt kluba.

Inače, postoji šansa da je upravo od Marinakisa iz Olimpijakosa zaražen, na meču u Ligi Evrope, posle kog je Arsenal ispao iz takmičenja.

Video: Holivudski par i veliki prijatelji Srba oboleli od korone: Tom Henks i Rita Vilson u karantinu

(Telegraf.rs)