Srbi u baražu bez zvezda iz Italije? Norvežani se oglasili, neće Sergeja, Kolarova, Blekija...

Situacija je napeta zbog širenja korona virusa!

Foto: MN Press

Norveška je na nogama zbog odluke da se protiv Srbije bez publike igra prvi meč baraža za Evropsko prvenstvo!

Meč će se igrati 26. marta bez publike u Oslu, to je odluka posle reakcije Norveškog Instituta za javno zdravlje, što je težak udarac za selekciju sa severa Evrope.

Prednost domaćeg terena se neće osetiti, ali Norvežani nisu za odlaganje ili otkazivanje, na kraju, o svemu će odlučiti UEFA, u zavisnosti od toga kako se bude razvijala situacija sa širenjem korona virusa.

Posle ovoga, zanimljivo je i pisanje jednog od najpopularnijih norveških portala VG.no, koji je akcenat stavio na srpske fudbalere koji igraju u Italiji, jezgru najveće zaraze korona virusom u Evropi.

- Švedska reprezentacija neće izvoditi svoje igrače iz Italije u predstojećem reprezentativnom ciklusu, igraće protiv Rusije i Kipra bez Matijasa Svanberga, Dejana Kuluševskog, Albina Ekdala i Robina Olsena, a Italija je zemlja sa preko 10.000 zaraženih i više od 600 mrtvih. Neizvesno je i šta će Norveška raditi sa igračem Sampdorije Mortenom Torsbijem, koji je jedini reprezentativac iz Italije - piše ovaj portal.

- Mi procenjujemo kontinuirano situaciju sa igračima, a karantinski propisi će se ispoštovati u zavisnosti od procene - rekao je iz tabora norveške reprezentacije Svein Graf.

Srbija će biti na većem udaru ako se zabrani učešće igračima iz Serije A, a nosioci igre su Sergej Milinković Savić i Aleksandar Kolarov, aduti Lacija i Rome.

VG.no podseća da su na prethodnom okupljanju Orlova bili još Nikola Maksimović iz Napolija, Nikola Milenković iz Fjorentine, Filip Đuričić iz Sasuola i Saša Lukić iz Torina. VG iz Norveške je kontaktirao FSS sa pitanjem kakav je njihov status, ali nije dobio još odgovor.

UEFA je odgovorila Norvežanima, porukom da se situacija shvata ozbiljno.

- Pomno pratimo situaciju i u kontaktu smo sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i nacionalnim vlastima u vezi sa širenjem virusa. UEFA prati i odluke lokalnih vlasti, koje mogu uticati na utakmice pod okriljem naše organizacije - navodi se u poruci UEFA.

Ko pobedi u duelu, igraće protiv pobednika meča Izrael - Škotska za plasman na Evropsko prvenstvo.

Video: Kolarov o višegodišnjem ispadanju iz igre za Euro

Liverpul večeras (21.00) kreće svim snagama na Atletiko Madrid koji je kod kuće igrao prepoznatljivu defanzivu i poneo na Ostrvo kapital od 1:0. Kvota na keca je 1,63, na iks 3,80, a što se prolaza tiče, kvota da Liverpul ide dalje je 1,95, dok Atletiko ima veće šanse sa 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Liverpul - Atletiko

(Telegraf.rs)