Zvanično: Norveška - Srbija bez publike u Oslu!

Norvežani samo slede mere koje su izrekle lokalne vlasti

Foto: MN Press

Utakmica baraža za Evropsko prvenstvo između Norveške i Srbije (26. marta) igraće se bez prisustva publike u Oslu, objavile su večeras tamošnje vlasti.

Iz minuta u minut u Norveškoj se prati situacija sa epidemijom korona virusa, a tamošnji Institut za javno zdravlje večeras je promenio preporuke koje je dao pre nekoliko dana. Sada je preporuka da događaji sa više od 500 učesnika budu otkazani ili odloženi, kao posledica pandemije.

Ta odluka će se odraziti i na održavanje međunarodnih utakmica u Norveškoj, a predstpojeća sa Srbijom u okviru baraža za EURO igraće se pred praznim tribinama.

- Pomno smo pratili situaciju i pokušali da preduzmemo mere u skladu sa preporukama zdravstvenih vlasti. Kada su one preporučile da se utakmica odigra bez publike, mi smo se, prirodno, tome i prilagodili. Najvažnija je briga za život i zdravlje 27.000 ljudi koji su 26. marta planirali da prisustvuju na stadionu - izjavio je Gro Tvet Andersen, predstavnik Fudbalskog saveza Norveške.

Svi koji su kupili karte za utakmicu s Orlovima dobiće natrag svoj novac. Zanimljivo, Norvežani nisu za odlaganje ili otkazivanje utakmice sa Srbijom, ali će o svemu odlučiti na kraju UEFA.

- Uprkos preporukama da se utakmica otkaže ili odloži, mi želimo da se ona odigra 26. marta. Znamo da se radi o utakmici u inače tesnom rasporedu, tako da bi pronalaženje novog datuma za baraž bilo jako teško. Ipak, sve je na čelnicima UEFA - dodaje Andersen.

Video: Ko je Erling Haland?

(Telegraf.rs)