UEFA se oglasila o odlaganju Eura: Evo odgovora da li korona virus utiče na prvenstvo

Previše se prvenstvo primaklo da bi se sada sve stopiralo. Doduše, čak i Olimpijske igre u Tokiju su se u jednom momentu dovele pod znak pitanja

Foto: AP/Tanjug

Evropska kuća fudbala UEFA navodi da odlaganja Evropskog prvenstva 2020. godine neće biti i da će ono početi plrema planu.

Italijanski Tutosport je podigao pravu buru u utorak, objavom da mnogi fudbalski savezi traže od UEFA odlaganje Eura zbog korona virusa, te da postoji realna mogućnost da se to i desi.

- Poštovani, Euro 2020. će početi 12. juna u Rimu. UEFA komunicira sa svim relevantnim međunarodnim i lokalnim vlastima u vezi sa korona virusom i njegovim napredovanjem. Nema potrebe da se bilo šta menja u trenutnom rasporedu. Ovo pitanje će ostati pod stalnom pažnjom - navode iz UEFA za Index.

Italijansko prvenstvo je prekinuto zbog spomenutog virusa koji se proširio iz Kine i od koga broj zaraženih i umrlih iz dana u dan raste i na Starom kontitentu.

Nekoliko slučajeva je zabeleženo i u Srbiji, a utakmice se, ako ne odlažu, onda neretko igraju pred praznim tribinama. Neki od tih primera su Bajern - Čelsi, Barselona - Napoli...

Bilo je čak i informacija da se razmišlja o odlaganju četvrtfinala Lige šampiona, pa je jasno koliku je pometnju svetskom sportu napravio spomenuti virus.

Video: Savo Milošević o korona virusu

(Telegraf.rs / Index, S.M)