Imali ste samo 2 zahteva u derbiju i nijedan niste ispunili: Savo kritikovao igrače na sastanku!

Packu je dobio i kapiten Vladimir Stojković zbog neobjašnjivog gesta u smiraju meča sa Crvenom zvezdom

Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Dva dana su imali fudbaleri Partizana da saberu utiske iz 162. večitog derbija, odgonetnu zašto nisu ispoštovali dogovor iz svlačionice i zašto su, kao posledica toga, odigrali jednu od najlošijih utakmicu u poslednjih osam meseci.

Dočekao ih je na sastanku trener Savo Milošević, koji ih nije štedeo u kritikama. Milošević je pred utakmicu sa Crvenom zvezdom, pre svega, tražio da igrači Partizana nipošto ne ulaze u raspavu sa sudijama, posebno glavnim arbitrom Lazarom Lukićem.

Razlog je apsolutno imao utemeljenje, jer se kasnije ispostavilo da je na derbiju dosuđeno čak 43 prekršaja zbog ispuštenog kriterijuma od strane glavnog arbitra na samom početku, a da se efektivno igralo, od ukupno 99, tek nešto više od 28 minuta.

U tolikom "seckanju" igre i obrazlaganju ama baš svake odluke sudije debitanta u derbijima, Partizan je izgubio balans i izašao iz okvira pripreme utakmice, što je za posledicu imalo bačeno prvo poluvreme, a ništa bolje nije bilo ni u drugom, te remi (0:0) ima gorak ukus. Kao posledica navedene stavke došla je i ona druga na koju je Milošević takodje upozorio svoj tim pre derbija, a to je - ulazak u ritam igre Crvene zvezde.

Crno-beli su u opštem haosu i na terenu i na tribinama potpuno izašli iz okvira plana utakmice i, umesto da iskoriste prednosti kvalitetnijeg manevra, počeli da igraju dugim loptama na Umara Sadika, pa i da se brane, što nisu radili ni na jednoj utakmici od početka sezone, čak ni u Ligi Evrope, gde su rivali bili daleko jači.

Savo Milošević tokom 162. večitog derbija; Foto: Marko Jovanović

To je Miloševiću veoma zasmetalo, pa je fudbalerima skrenuta pažnja na sve propuste, a na kraju je ukoren je i kapiten Vladimir Stojković zbog detalja iz same završnice utakmice. Nikome na stadionu, pa očito ni Miloševiću, nije bilo jasno zašto i za koga čuvar mreže crno-belih "kupuje vreme"  u situaciiji kada je na semaforu nerešen rezultat, a Partizan na tabeli ima 11 bodova minusa u odnosu na Crvenu zvezdu i, navodno, pretenduje na titulu.

Video: Grobari zviždali Stojkoviću jer je krao vreme u završnici

Taj potez je okarakterisan kao "taktička nedisciplina" jednog od najskusnijih igrača u timu i nešto što je bilo naprosto nedopustivo u datim okolnostima. Igrači su posle sastanka održali trening  na kome su počeli pripreme za subotnji meč sa Radničkim iz Niša (Humska, 20.00), u kome struka svakako očekuje reakciju tima na bledo izdanje, ali i kritike posle derbija.

Video: Dosad neviđeni kadrovi 162. večitog derbija: Pogledajte atmosferu iz uglova koji ostavljaju bez daha

(Z. Ivković)