Mama Kristijana Ronalda imala moždani udar: Velika porodična drama fudbalskog velikana!

Na sreću, stanje je sada stabilno

Foto: Instagram.com

Dolores Alveiro, majka Kristijana Ronalda, preživela je moždani udar, zbog čega je hitno prevezena u bolnicu u Funšalu.

U rodnom mestu zvezde Portugalije i Juventusa, 65-godišnja Dolores je preživela moždani udar, a prema prvim informacijama, van životne je opasnosti, iako stanje nije dobro.

Ona je prevezena brzo u bolnicu Nelio Mendonka, u kojoj se i Kristijano rodio, brzo je podvrgnuta hirurškoj intervenciji čišćenja arterija. Došlo je do komplikacija zbog prekida krvotoka, kada pojedina tkiva ne primaju dovoljnu količinu kiseonika.

Na sreću, dobro je podnela zahvat i van je životne opasnosti, a 12 sati kasnije napraviće se nove analize, kako bi se ustanovile posledice udara.

Ronaldo inače uvek ističe da mu je majka najvažnija osoba u životu i da je izuzetno vezan za nju, pošto ga je izvela na pravi put, naročito je to bilo teško jer mu je otac bio alkoholičar.

- Tata je bio alkoholičar i nije bio otac kakvog sam zamišljao. Voleo sam ga najviše, ali nikad nismo imali normalnu konverzaciju, niti smo razgovarali kako roditelji razgovaraju s decom. Ne znam zašto je pio, nikad mi nije rekao, možda je bio frustriran životom. Želeo sam drugačijeg oca, koji će uvek biti uz mene i ceniti moja dostignuća. No, on nije mario - rekao je Ronaldo jednom prilikom.

Mama Dolores je već jednom dobila bitku sa kancerom dojke, operisana je u Madridu 2007, kada je Ronaldo obezbedio najbolju moguću negu i stručnjake za operacioni zahvat.

Video: Ronaldo i Novak Đoković trenirali zajedno

(Telegraf.rs)