5 stvari sa derbija koje niste videli na TV-u: Grobari zviždali Stojkoviću, Borjan s trakom Delija

Ono što ne može da se vidi na derbiju tokom prenosa na televiziji, može na Telegraf.rs

Foto ilustracija: Telegraf/Marko Jovanović

Još jedan susret Crvene zvezde i Partizana otišao je u istoriju! Ono po čemu ćemo pamtiti 162. večiti derbi jeste loša igra i divljanje huligana, koji su zapravo preuzeli glavnu ulogu na ovom meču.

Oni su diktirali tempo igre, prekidali je pirotehnikom, izazivanjem požara, a nisu izostale ni tuče između huligana.

Telegraf je na 162. večitom derbiju imao pet reportera, koji vam donose i one stvari koje niste mogli da vidite, a koje se dešavaju iza kulisa i van okvira televizijskih kamera.

Bilo je tu svega, od nezadovoljstva navijača Partizana prema golmanu Vladimiru Stojkoviću, Borjanove kapitenske trake, muka vatrogasaca sa gašenjem požara na južnoj tribini, reakcija bivših igrača Zvezde Nemanje Radonjića i Aleksandra Pešića ispod severne tribine, kako su Grobari pod fantomkama po komandi "zapalili" jug.

1. Grobari zviždali Vladimiru Stojkoviću

Navijači Partizana bili su veoma nezadovoljni u završnici potezima svog golmana Vladimira Stojkovića, koji je odugovlačio i čuvao vreme, iako su crno-beli imali nepovoljan rezultat i neophodna im je bila pobeda, kako bi smanjili razliku od 11 bodova za Zvezdom.

Međutim, Stojković se nije obazirao na zvižduke i nezadovoljstvo navijača Partizana i taj postupak sa čuvanjem vremena ponovio je nekoliko puta, sve dok i poslednji put na utakmici nije ispucao loptu, nakon čega je sudija Lazar Lukić odsvirao kraj.

2. Borjan imao kapitensku traku sa grbom Delija

Golman crveno-belih imao je kapitensku traku sa grbom najvatrenijih navijača Zvezde. Simbol Delija bio je oko ruke Milana Borjana tokom večitog derbija i tako je momak rođen u Kninu pokušao dodatno da se približi srcima najvatrenijih pristalica.

3. Maskirani Grobari pod fantomkama po komandi zapalili stotine baklji

Pripremali su se najvatreniji navijači Partizana još pre početka drugog poluvremena za bakljadu, nekoliko njih je navuklo huliganske fantomke na glavu i u rukama su imali baklje.

Čekala se samo komanda da svi odjednom upale pirotehniku, koja je kasnije izazvala i požar podno juga, jer je zapaljena atletska oprema odmah ispod tribine, a gorele su i same stolice.

4. Vatrogasci se mučili sa gašenjem vatre

Vatrogasci su imali pune ruke posla na večitom derbiju, posebno oni koji su bili stacionirani ispod južne tribine. Prvo je zapaljena atletska oprema odmah ispod južne tribine, nakon što je nekoliko baklji pogodilo taj deo ispod južne tribine.

Zatim su navijači Partizana upalili i stolice, koje su gorele gotovo pola sata. Vatrogasci dugo nisu ulazili, ili su kasno odreagovali, sa nedovoljno ljudi na samoj tribini, pa je vatra ugašena tek posle pola sata.

5. Radonjić i Pešić emotivno gledali derbi iza gola kod severne tribine

Bivši igrači Zvezde, Aleksandar Pešić i Nemanja Radonjić, emotivno su gledali 162. večiti derbi iza gola podno severne tribine. Imali su nekoliko burnih reakcija kod prilika Zvezde, ali i u situacijama kada je Partizan pretio, pa su u jednom momentu sugerisali Milanu Borjanu da kao kapiten podvikne svojim saigračima koji su rizikovali gol rizičnim potezima u zadnjoj liniji.

(Telegraf.rs)