Performans navijača Olimpijakosa: "Gazda" PAOK-a bacao pare igračima Ksantija na zagrevanju u Pireju

Ne stišavaju se tenzije u grčkom fudbalu na relaciji PAOK-Olimpijakos

Foto: youtube/fosonline.gr/

Grčki fudbal postao je ozbiljan državni problem zbog stalnih tenzija koje su poslednjih godina najintenzivnije na relaciji Olimpijakos - PAOK.

Poslednja u nizu provokacija jedne strane desila se u subotu u Pireju, pre meča Olimpijakos - Ksanti, kada je jedan navijač domaćeg tima, maskiran u gazdu PAOK-a Ivana Savidisa, bacao pare pod noge fudbalerima gostujućeg tima.

Sa sobom je nosio i lažni revolver, aludirajući time na jedan od najskandaloznijih momenata u grčkom fudbalu koji se desio u martu 2018. godine, kada je Savidis vadio pištolj usred prekinute utakmice.

Elem, povod novog performansa u Pireju je "sporna" vlasnička struktura Ksantija, kojim, navodno, delom upravlja i Savidis, što je izazvalo burne polemike u javnosti, čak i reakciju predsednika države, ali i velike proteste navijača solunskog kluba, na pretnje izbacivanjem iz lige zbog sukoba interesa PAOK-a i Ksantija.

Najnovija provokacija iz Pireja je bila direktna prozivka Savidisu i PAOK-u i njihovoj, kako oni misle, filijali Ksantiju.

Olimpijakos je na kraju savladao goste 3:1, popeo se na vrh tabele sa dva boda više od Solunjana i meč više od najvećeg rivala.

PAOK će u nedelju protiv Panatinaikosa u gostima odigrati svoj meč 22. kola.

(Telegraf.rs)