Jedni su hteli da odem, drugi su bili protiv: Vulić o najtežoj odluci otkako je došao u Zvezdu

Vezista crveno-belih je prizano da je bilo različitih mišljenja oko odlaska na pozajmicu, ali da je on sam presekao i rešio da se bori

Foto: Telegraf

Turbulentnu godinu u Crvenoj zvezdi je iza sebe imao Miloš Vulić, ali su ga partije tokom jeseni dovele do toga da je postao jedan od četvorice igrača na koje je Dejan Stanković stavio veto što se tiče prodaje.

Od nekadašnjeg kapitena Napretka se dosta očekuje na jesen, možda i da bude nosilac igre srpskog šampiona.

- Mislim da se moja uloga u timu neće promeniti, ali nije još ništa definisano ko će igrati na kojoj poziciji. Još se tu dosta isprobava. Biće dosta rotacija na pripremama, još tu nista nije određeno. Ja ću uvek biti u službi ekipe, gde god budem igrao. Najviše mi odgovara pozicija bliže golu, da sam ofanzivni, a ne defanzivni vezista. Da tim pasovima i udarcima mogu da rešim utakmicu. Ali, ponavljam, nije mi problem da igram ni jedno ni drugo - rekao je Vulić novinarima u Turskoj, a potom se osvrnuo na same pripreme:

Radi se stvarno dobro, treninzi su naporni što nam je u ovom trenutku i potrebno kako bi se što bolje spremili. U ovom trenutku se osećamo malo umorno, noge su teške, međutim kada dođe prvenstvo sve će to biti drugačije.

Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Dotakao se vezista i Stankovićevog izbora da Vulić nije na prodaju, ali je opisao i kakav je novi trener srpskog šampiona.

Sigurno mi znači kada takva fudbalska ličnost da takav komentar, tako da je to samo snaga i motiv za dalji rad. Da pokažem da je s pravom to rekao. Stanković mi deluje jako ozbiljno. Uveo je neke novine što se tiče rada, pogotovo što se tiče igre i ulaska u igru. Naravno i defanzive i tih taktičkih stvari.

- Popriča sa svakim igračem pojedinačno, uvek pita da li ima neki problem i da li se žali na nešto. Podržava nas i što se tiče treninga i privatnih stvari i veoma sam mu zahvalan na tome. Kada smo se prvi put videli, popričali smo čisto formalno. Pitao me je kako sam, da li sam se odmorio, kako je prošla pauza, a tek smo nedavno počeli da pričao o stvarima koje će tražiti od mene tokom igre.

Pitanje je da li bi Vulić sada bio u Turskoj da je prihvatio da letos ode na pozajmicu. Ipak, "presekao" je i odlučio da ostane u klubu i bori se.

Foto: Marko Jovanović

Bilo mi je teško mnogo, pogotovo u tom trenutku. Nailazio sam na razna mišljenja, jedni su bili za to, drugi nisu. Međutim, ja sam sam razmišljao i doneo odluku da ne želim da idem na pozajmicu i to se ispostavilo kao dobar potez. Nije sve krenulo kako treba po mene, ali se situacija promenila u dobrom smislu po mene. Nisam odustajao i drago mi je što sam istrajao.

I kod Vulića, kao i kod mnogih igrača Zvezde, ostaje žal što su jesenas bili loši u derbiju i što su izgubili od Partizana.

- Mi igrači smo prvi koji smo bili tužni zbog te situacije. Ušli smo loše u meč, posle je bilo teže da se vadimo. Ostaje žal što barem nismo izvukli remi. Međutim, došao je novi trener, sve se promenilo, nadam se da ćemo sada ispraviti greške iz prvog dela sezone - rekao je Vulić za kraj.

Lester i Čelsi su pored „sigurnih“ Liverpula i Sitija najozbiljniji kadnidati za plasman u Ligu šampiona iz Premijer lige, a oni će se danas (13.30) sastati u meču koji bi mogao da donese dosta golova. Kec je 2,70, dvojka takođe, a 3+ 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lester - Čelsi.

Iako ne blista, Real je prvi u Primeri, i danas (16.00) bi u gradskom derbiju mogao da otpiše Atletiko iz šampionske trke. Gosti igraju veoma loše, i dolaze kao autsajderi na Bernabeu. Kec je 1,90, a tip 3+ 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid - Atletiko Madrid.

Video: Novak? Pustio je Endija da pobedi: Legendarni Bojsi iz Mućki o tajni Đokovića, Zvezdi i kriketu

(Mario Marić - izveštač Telegrafa iz Turske)