Surovi Bajern "upropastio" Zvezdu 6:0, Levandovski dao četiri gola za 15 minuta!

Još jedno mučno veče u Ligi šampiona po srpskog prvaka, Poljak potvrdio svetsku klasu

Foto: Marko Jovanović

"Nebo se više ne otvara nad Marakanom", sad je realnost takva da Zvezda može biti zadovoljna kada izgubi 6:0 od Bajerna, koji se na našem najvećem stadionu poigravao sa rivalom, ali i propustio priliku da savlada srpskog šampiona dvocifrenom razlikom!

Liga šampiona, grupa B - 5. kolo:

Crvena zvezda - Bajern 0:6 (0:1).

Četiri gola, i to u razmaku od samo 15 minuta, postigla je poljska gol-mašina Robert Levandovski, kao od šale je zatrpavao mrežu Milana Borjana, propustio još dve-tri šanse da uveća golgeterski saldo u prohladnoj beogradskoj večeri pred 44.000 navijača.

Prvi udarac u gol Bajerna, i uopšte ka golu Bavaraca, Zvezda je uputila u 87. minutu preko rezerviste Ivanića - toliko je tim Vladana Milojevića bio inferioran, toliko je Bajern bio superioran.

Bio je ovo najteži evropski poraz Zvezde u istoriji. Agonija.

Foto: Telegraf.rs

Mučno jeste po Zvezdu, ali ovakav scenario se otprilike i očekivao. Prizivala se pre meča 1991. godina, kultni meč, ali crveno-beli u ovom trenutku nemaju šta da traže među evropskom elitom. Treća su klasa evropskog fudbala, nije ovo Zvezdino takmičenje, mada su i dalje "u igri" za ostanak u Evropi.

Pošto je Olimpijakos poražen od Totenhema 4:2, ostaje nada da Milojevićev tim nekako može do boda u Pireju, samim tim i do "evropskog proleća" u Ligi Evrope.

Bajern je od prvog minuta bio nemilosrdan, Zvezdini igrači u prvih pola sata jedva da su "osetili vazduh" na polovini Bavaraca. Nemački sastav je mleo iz minuta u minut, šanse su se ređale kao na traci, Levandovski je promašivao, obrukao se kod jednog zicera. No, nije bilo brige po goste, sve je bilo jasno i kod 0:0 - Zvezda se neće dobro provesti.

Foto: MN Press

Gorecka, čovek koji je dan pre meča izjavio da je Bajern došao u Beograd da postigne što više golova, načeo je Borjana. Bio je dominatan u skoku na centaršut Kutinja, nije ostavio šanse Borjanu da učini bilo šta.

Za nevericu je sledeći podatak: Zvezda je primila samo jedan gol u prvom poluvremenu. Svako ko je pratio tok meča, ako se uz to pogleda i statistika, teško može da pojmi kako se mreža crveno-belih zatresla samo jednom.

Istina, jeste dvaput, ali je na intervenciju VAR-a poništen gol Levandoskog (Alkantara igrao rukom).

Poljak u toj situaciji nije imao sreće, delovalo je kao da ovo neće biti njegovo veče zbog sijaset neiskorišćenih prilika u prvom delu, ali je u nastavku pokazao koliko ume da bude neumoljiv, kakav je golgeter - postigao je četiri gola za 15 minuta!

Pogledajte ih sve - od 63. do 78. minuta.  

Zvezda je bila slomljena, potučena, bez daha i bez ideje kako da se suprotstavi moćnoj bavarskoj mašini. Tek kad je Levandovski izašao iz igre, osetilo se olakšanje, ali pretnja nije prestala. To su Nemci, oni ne staju. Igraju dokle god vide da mogu dati protivniku i deset golova.

Milojević je na 5:0 povukao Garsiju iz igre, uveo Pankova već tada zabrinut da se ne desi istorijski debakl. Kasno...

Tačku na još jednu goleadu Bajerna protiv Zvezde stavio je Toliso, rutinski, kao na treningu, pošto je izigrana kompletna odbrana Zvezde pre toga. Francuz je poslao loptu pored Borjana, udario i svoj pečat na još jednu veliku utakmicu nemačkog giganta.

Boleće Zvezdu ovaj poraz...

Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda - Bajern 0:6

(Gorecka 13, Levandovski 53, 60, 64, 68, Toliso 89)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd;

Gledalaca: 44.118;

Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija).

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić – Kanjas (od 61. Vulić), Petrović (od 76. Ivanić) – Garsija (od 69. Pankov), Marin, Vukanović – Boaći.

BAJERN MINHEN: Nojer – Pavar, Martinez (od 68. Kimih), Boateng, Dejvis – Toliso, Alkantara – Koman, Gorecka, Kutinjo (od 60. Perišić) – Levandovski (od 77. Miler).

Foto: Marko Jovanović
Foto: Telegraf.rs
Gobeljiću je "stradala" glava u jednom žešćem duelu Foto: Marko Jovanović
Gorecka pogađa glavom pored Petrovića i Milunovića Foto: Marko Jovanović
Strelac gola za Bajern, Leon gorecka Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda - Bajern 21:00

Totenhem - Olimpijakos 21:00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)