Oni su hit prvenstva, ovo je derbi kola: Milojević kaže da su Rodić i Boaći neizvesni za TSC

TSC nije naivan rival, smatraju u Ljutice Bogdana

Foto: MN Press

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević opisao je ekipu TSC iz Bačke Topole kao najveće iznenađenje prvenstva ove sezone i klub čiji je kapacitet prepoznao i pre nego je došao do izražaja.

Zvezda protiv TSC igra u vanrednom 14. kolu Superlige u sredu od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić". Petoplasirani TSC je do sada sakupio 25 bodova i zaostaje osam bodova za vodećim crveno-belima.

- Oni su hit prvenstva i dobro su organizovani u svim elementima igre. Izgradili su model koji prate iz kola u kolo i veliki broj bodova su uzeli ekipama koje su na vrhu tabele. To je pokazatelj da treba da maksimalno pristupimo sutrašnjoj utakmici. Očekujem zanimljiv i težak susret. U teškom ritmu utakmica smo, ali od mojih igrača uvek tražim maksimalan pristup, a siguran sam da će tako biti i sutra. Spremni smo za derbi kola i pozvao bih navijače da dođu da nam pomognu i da nas podrže - rekao je Milojević za klupski sajt.

Tim iz Bačke Topole je ocenio kao pozitivan primer srpskog fudbala i kaže da je već posećivao sportski centar ovog kluba.

- Susreli smo se sa njima prošle godine i već tada su nagovestili potencijal koji imaju. Siguran sam da će sada, sa većim iskustvom u odnosu na 2018. godinu, biti još opasniji - uveren je strateg Zvezde.

Foto: Marko Jovanović

On se osvrnuo se i na probleme sa povredama koje muče pojedine igrače šampiona Srbije.

- Što se tiče zdravstvenog stanja mojih igrača, situacija je takva da se Rodić još na utakmici protiv Radnika žalio na bol, a za Boaćija ćemo još uvek da vidimo. Nisam siguran da li će igrati sutra, ali biće spreman kroz nekoliko dana.

Crvena zvezda je posle odigranih 13 kola prva na tabeli sa četiri boda više od drugoplasiranog Čukaričkog.

- Na kraju sezone se podvlači crta. Niko ništa nije osvojio u oktobru i novembru, pa nećemo ni mi. Ima još da se igra, idemo kolo po kolo. Prvenstvo je dugo, tako da ne razmišljamo o bodovnoj prednosti, već samo o onome što nas čeka. Ljudi planiraju, a Bog odlučuje - zaključio je Milojević.

(Telegraf.rs)