Vučić: Da nije bilo pomoći države, Partizan danas ne bi igrao protiv Mančestera!

Takođe, dodao je i to da Zvezda ne bi imala Gasprom kao sponzora da nije države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o novcu koji država Srbija da za lečenje dece u inostranstvu i tom prilikom je prokomentarisao i finansijsku pomoć koju su dobili Crvena zvezda i Partizan!

- Svake godine država ulaže i do tri puta više novca za lečenje dece u inostranstvu, a za lečenje dece obolelih od retkih bolesti, na primer, država je od 2012. godine izdvojila sedam milijardi dinara, odnosno 60 miliona evra, a za vreme bivše vlasti nula dinara - rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

On je te podatke izneo u odgovor na navode pojedinih medija i komentare da država više novca daje "Crvenoj Zvezdi" i "Partizanu" nego za bolesnu decu.

- Nemojte da nam govorite da o deci ne brinemo, jer sve što radimo, radimo zbog dece i onih koji dolaze. Meni ova pruga nije potrebna, treba našoj deci koja će je koristiti narednih 100 godina - rekako je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara kako vidi prigovore da su fudbalski klubovi dobili više novca nego što se daje za lečenje dece.

Foto: Predsedništvo Srbije

- Taj demagoški pristup, kada kažete - što gradite ovu prugu, a imamo siromašnih ljudi, što njima ne date pare... Suština je da kada gradite prugu smanjujete siromaštvo - naveo je predsednik.

Kako je rekao, da su Partizan ili Zvezda neuspešni, da država nije dala novac FK Partizan, taj klub ne bi danas igrao u Evropi protiv Mančestera, jer ne bi dobili licencu da im država nije pomogla.

Takođe, kaže da i Zvezda, bez državne podrške, teško da bi imala sponzorstvo Gaspromnjefta.

- Da se desilo da ne igraju evropske kupove, protiv Bajerna, Mančestra, država bi bila kriva. Ali, pošto su prvo pričali da se jedan klub pomaže više nego drugi, a kada su videil da je veoma balansirano i da se vodi računa, našli su drugu priču - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)