Iguman Hilandara na Marakani: Zvezda je jedan od simbola našeg naroda

Iguman manastira Hilandar Metodije posetio je Crvenu zvezdu u ponedeljak popodne, objavio je ovaj klub

Foto: FK Crvena zvezda

Otac Metodije je došao dan pred meč Zvezde sa Olimpijakosom, upoznao se sa istorijom kluba sa Marakane i poželeo joj sreću u narednim izazovima.

Uz predsednika Zvezde Svetozara Mijailovića, ugostili su ga generalni direktor Zvezdan Terzić i počasni direktor Dragan Džajić, a bili su tu i neki od starih asova poput Šestića, Borovnice, Pižona...

- Velika mi je čast i radost što sam u poseti ovako velikom klubu kao što je Crvena zvezda. Prvi put sam na ovom stadionu i to je nastavak duhovne veze koja postoji u istoriji poslednjih godina koja je još veća. Mi često u Hilandaru imamo posete Zvezdinih igrača i ostalih članova, a sada se stvorila prilika da uzvratim posetu - rekao je iguman Metodije, a preneo klupski sajt.

Trener crveno-belih Vladan Milojević, poznat po tome što visoko drži veru takođe je razgovarao sa igumanom Hilandara.

- Pratim Zvezdine utakmice. U mladosti sam se bavio sportom tako da mi je usađena ta ljubav. Svakako se radujem uspesima naših sportista koji nas sjajno predtsvljaju u svetu. Crvena zvezda je kroz istoriju bila jedan od simbola našeg naroda. Uspehe koje Zvezda ostvaruje narod doživljava kao nacionalne - istakao je otac Metodije.

Da podsetimo, Zvezda i Olimpijakos igraju u drugom kolu grupne faze Lige šampiona u utorak od 21 sat (Arena sport).

Video: Predrag Mijatović o Partizanu i Zvezdi, Luki Joviću i prijateljstvu sa Ostojom Mijailovićem