Izbio skandal zbog odsutnog Ronalda: Juve prekršio dogovor, Korejci bacili po 300 evra za kartu!

Ponižavajuće je bilo u Koreji...

Foto: Tanjug/AP

Vrtoglave sume novca se vrte u vrhunskom fudbalu, ali je sve otišlo korak dalje na turneji Juventusa.

Poznato je da giganti vole da "oderu" navijače sa dalekog istoka, od Indije do Japana se tokom letnjih priprema uzmu velike sume novca za gostovanja, a Juventus je jedno imao u Koreji.

Dogovoren je revijalni meč protiv najboljih igrača tamošnje lige, planirano je da po klauzuli Kristijano Ronaldo odigra barem 45 minuta, ali su navijači bili uskraćeni za to.

Oko 60.000 ljudi skandiralo je njegovo ime besciljno i uzaludno, Mauricio Sari ga je ostavio na klupi, pa su se mnogi razočarali jer su za kartu dali i do 300 evra!

Kompanija TheFasta, koja je organizovala meč, uperila je prstom u Juventus, navodeći da je Sari prekršio dogovor jer nije želeo da rizikuje povredu najveće zvezde.

- Kada smo videli da nije počeo drugo poluvreme, tražili smo od Juventusa da ispoštuje dogovor. Rekli su nam da su i igrač i trener svesni klauzule, ali da ne može da igra zbog fizičkih problema. Posle se nisu ni javljali.

Na konferenciji je Sari govorio o ovome.

- Bilo je očekivano da igra manje u ovim mečevima zbog problema sa mišićima. Odlučio sam ovako u dogovoru sa Pavelom Nedvedom i Ronaldom, nismo mogli da rizikujemo. Ako želite da dođete u Italiju i da ga gledate, platiću vam kartu - rekao je Sari.

- Prevarili su me, prešao sam 311 kilometara da bih video svog najvećeg fudbalskog heroja, a video sam ga samo kako sedi. Potpisali su ugovor i nisu ga ispoštovali, sad više volim Mesija - neki su od komentara, a bilo je i suza kod najmlađih...

VIDEO - Majstor ostaje majstor: Frančesko Toti postao i golman

(Telegraf.rs)