Partizan u paklenom ritmu: Bordo testira crno-bele na pripremama u Sloveniji

Duel iz “Stožica” će biti direktno prenošen, jer se radi o generalnoj probi domaćina, a crno-beli zbog toga dan ranije putuju u Ljubljanu

Promena plana letnjih priprema Partizana, tačnije odlaganje početka za sedmicu usled osvajanja Kupa Srbije, donela je crno-belima u drugoj fazi rada novu lokaciju – mariborsko Pohorje, o čemu smo već prisali, samim tim i nove rivale, sa kojima su mečevi već dogovoreni. Klub iz Humske će u Sloveniji odigrati četiri kontrolne utakmice, a protivnici su raznoliki, iz zemlje domaćina, Francuske, Mađarske...

Samo prvi termin – 3.jula još uvek nije “popunjen” i tu operativci iz Humske traže adekvatnog rivala, koji najverovatnije neće biti tako jak, ni atraktivan (mada i to ne mora da znači, još uvek se traži rešenje).

U drugom terminu 6. jula Partizan će gostovati drugolpasiranom timu u Sloveniji – Olimpiji. Taj meč će verovatno biti posebno interesantan, jer će ljubljanskoj ekipi to biti generalna proba za početak nove takmičarske sezone.

VIDEO: Savo Milošević sumirao sezonu Partizana i govorio o prelaznom roku

Duel će biti odigran u “Stožicama”, uz direktan TV prenos, a ekspedicija Partizana će na utakmicu u Ljubljanu putovati dan ranije, dakle 5. jula, kako bi spremno dočekala odmeravanje snaga sa “zelenima”.

Ništa manje atraktivan rival čeka crno-bele i u trećoj proveri tokom boravka u Sloveniji, a to je francuski Bordo. Kontrolni duel sa “žirondincima” je zakazan za 10. jul i igraće se na teritoriji Austrije. Tačnije, u Klagenfurtu, koji je otprilike na pola puta od baza za pripreme kluba iz Humske i tima iz Lig 1.

VIDEO: Savo Milošević progovorio o Sumi: Sve zavisi od njega

Dan pred povratak u Beograd – 13.jula, Partizan će odigrati i poslednji meč u drugoj fazi priprema i to protiv mađarskog Pakšija, osmoplasiranog tima u šampionatu pomenute zemlje. Lokacija i satnica se još uvek usaglašavaju, ali je u načelu duel dva kluba već dogovoren i overen ugovorom, kao uostalom i svi navedeni mečevi.

Podsetimo, Partizan će 13. juna početi pripreme za novu sezonu, a već 15. ekspedicija se seli na Zlatibor, gde će biti odrađena prva faza rada. Povratak u Beograd je zakazan za 27. jun, da bi pet dana kasnije (2.jul) usledila nova selidba, u pomenuto Pohorje gde će do 14. jula Savo Milošević i njegov stručni štab uigravati tim za prva evropska iskušenja u novoj sezoni.

(Z. Ivković)