Tumbaković na dan meča hitno sastančio sa Dejom, pa je pala odluka: Crnogorci otkrili detalje odluke selektora i dalje korake!

Podgoričke Vijesti objavile tok događaja

Fudbalska reprezentacija Crne Gore dobiće novog selektora, posle odluke Ljubiše Tumbakovića da ne vodi meč protiv tzv. Kosova.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, postalo je vruće još na žrebu kada je Crna Gora ušla u grupu sa nepriznatom državom, a dramatični dani su rezultirali odlukom Tumbakovića da ne vodi meč protiv Kosova, a sličan potez povukli su Mirko Ivanić i Filip Stojković, a posebno je Ivanić bio inicijator ovakve odluke.

Kako prenose Vijesti, Tumbaković je nakon popodnevnog hitnog sastanka sa predsednikom FSS Dejanom Savićevićem odlučio da napusti tim.

- U pitanju je moralna odluka 66-godišnjeg stručnjaka - ne bi bilo ozbiljno, a ni profesionalno, da vodi reprezentaciju samo na pojedinim mečevima - protiv Engleske, Bugarske i Češke, a da preskoči duele sa Kosovom - prenose Vijesti.

Inače, Crna Gora već u ponedeljak gostuje Češkoj, Tumbaković i njegov pomoćnik Aleksandar Janković će uraditi skauting i pripremiti ekipu za duel u Olomucu, što će im biti poslednji profesionalni angažman u reprezentaciji Crne Gore.  Takođe, posle meča, biće održan i odbor za hitna pitanja FSCG.

Tumbaković je tim preuzeo u februaru 2016, a tim Crne Gore gostovaće tzv. Kosovu u Prištini u septembru.

(Telegraf.rs)