Fudbaler iz Prijepolja dobio životnu bitku i veliko priznanje: Monstrumi su mu prekinuli karijeru, ovo je njegova ispovest u suzama (VIDEO)

Pregrmeo je najgore i nije izgubio volju, zahvaljujući sugrađanima

Fudbaler prijepoljskog Polimlja Emir Hamzić proglašen je za najboljeg sportistu grada, što je sa oduševljenjem  dočekao posle teških trenutaka iz prošle godine.

On je u oktobru i novembru prošle godine bio dugo u veštačkoj komi, posle brutalne tuče u kojoj je životno ugrožen.

Zbog napada na Hamzića, Nikoli S. (23), jednom od trojice koja su ga tukla, zbog krivičnog dela nanošenje teške telesne povrede, pred Osnovnim sudom u Prijepolju određen je tada pritvor do 30 dana. Protiv dvojice njegovih maoletnih saučesnika je sudiji za maloletnike dostavljen predlog za pokretanje pripremnog postupka.

Hamzić je dobio bitku za zdravlje i oporavio se, pa je dobio višeminutni aplauz i ovacije tokom dodele nagrade za najboljeg sportistu Prijepolja.

Ova nagrada je vrhunac moje karijere. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me u velikom broju podržali, koji su me nagradili i koji su pratili moju karijeru. A nagrada kao nagrada je vrhunac moje karijere jer onaj doživljaj mog izlaska na binu i aplauza pamti se celog života i ostaće u mom sećanju kao nešto prelepo što se desilo – kaže najbolji sportista Prijepolja Emir Hamzić, a prenosi Foruminfo.rs.

Više od dva meseca u Kliničkom centru Srbije vodio je najtežu životnu bitku, tada su građani i građanke Prijepolja protestnim okupljanjem i šetnjom pružili podršku.

- Na moju sreću uspeo sam da je pobedim i vrlo sam srećan zbog toga. Ta podrška mi je puno značila. U tim trenucima sam video, u stvari, koliko ma ljudi prate i koliko je ljudima stalo da ja ozdravim i pobedim tu utakmicu – sa skromnošću i zahvalnošću ističe Emir.

Svoju fudbalsku priču Emir je počeo u Polimlju, gde je sa prekidima odigrao pet sezona. Nastupao je još za Zlatibor, Slogu iz Sjenice, ekipe Zemuna i Proletera i nekoliko klubova u Bosni i Hercegovini.

Na kraju se vratio tamo gde je načinio svoje prve korake i gde je, kako kaže, pružao najbolje partije. Ranije nego što je želeo, zbog teških povreda, u Polimlju je odigrao i svoju poslednju utakmicu.

- Desilo mi se nešto što niti sam tražio, niti izazvao, niti želeo da mi se desi. To me razdvojilo od sporta koji sam najviše voleo i kome sam se posvetio. Na žalost, neću moći više na teren izlaziti, bar ne kao fudbaler. Nadam se da ću ostati u sportu i to su mi neki planovi za budućnost, da li kao trener ili neki funkcioner – to ćemo još videti. Ne mogu ništa više da planiram. Na moju žalost i nesreću mislim da sam prerano završio svoju fudbalsku karijeru – iskren je Emir.

Mladima poručuje da se bave sportom jer sport je nešto najlepše što mu se desilo u životu. Kako kaže, kroz sport jer naučio mnoge stvari, desila su mu se lepa prijateljstva i drugarstva, što je najvažnije, naučio je da pobeđuje.

Tadić: Pepe mi se nije izvinio za gaženje

(Telegraf.rs)