Između Premijer lige, Primere i Serije A, u Italiji je najteže dati gol: Ronaldo otvoreno o tome zašto je u Španiji punio mreže

Ako je neko merodavan, Ronaldo to jeste

Foto: Tanjug/AP

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo možda će razočarati navijače Real Madrida jer kaže da mu Španija ne nedostaje uopšte.

Ronaldo je pre devet meseci iz Reala otišao u Juventus za sto miliona evra i već sada je igrao dovoljno da može da kaže u kojoj ligi je špicevima najteže.

- Po mom mišljenju se u italijanskoj ligi mnogo teže daje gol nego u španskoj. U Primeri je sve otvoreno, timovi više rizikuju, a ovde je prioritet odbrana pa tek onda napad.

U Španiji nije tako, svi napadaju. Igrao sam i u Engleskoj pet godina i mislim da je od te tri lige u Seriji A najteže dati gol - rekao je Ronaldo za DAZN.

Uprkos tome, zadovoljan je kako se snašao u novoj sredini posle devet sezona provedenih u Madridu u koji je iz Mančester junajteda otišao 2009. godine.

- Nisam očekivao da u ovoj ligi ima ovoliko kvaliteta pa sam srećan. Osim toga i moja porodica je srećna... Ja sam od 11. godine van kuće i nije mi teško da se adaptiram - rekao je Ronaldo.

(Telegraf.rs)