Zvezdinih Top 5 izvođača slobodnjaka: Tu je i igrač od kog to najmanje očekujete! (VIDEO)

Nije bilo lako izabrati petorku - za poslednje mesto dvojica ozbiljno konkurišu

Ko najbolje izvodi slobodne udarce u Crvenoj zvezdi i kako bi izgledao redosled najvećih majstora prekida?

Marko Marin je skromno poručio da ulogu najboljeg ipak prepušta Nenadu Milijašu, ali i njih dvojica imaju veliku konkurenciju.

Za top listu smo zato pitali pomoćnog trenera Milana Kosanovića, ali je čak i on dugo razmišljao, ali bez konkretnog rangiranja.

Foto: Marko Jovanović

Nijanse odlučuju između četiri imena - Nenad Milijaš, Marko Marin, El Fardu Ben i Lorenco Ebisilio, a mogu da im se pridruže Vujadin Savić i Milan Rodić.

- Obično su vezni igrači najbolji izvođači prekida, opet, tu bih podelio na udarce sa distance, udarce bliže šesnaestercu, a čak bih ovde stavio Vujadina Savića koji vredno trenira, a nikako da dobije šansu da zasluži da šutne, jer ovi vukovi ne daju, Marin, Milijaš, a odlično izvodi sa distance od 17-18 metara. Nadam se da će mu se ukazati šansa, ako ne, napravićemo neku prijateljsku gde će šutnuti - kaže za Telegraf Kosanović, pred konkretniju listu.

- Marin, Milijaš, Ebisilio, Ben. To je četvorka kojoj treba tražiti još jednog igrača. Vi možete da usavršavate udarac, ali jednostavno se rađate sa time. Vežba je bitna, ali za onoga ko može, nije vežba bitna za onog ko ne može. Može taj 150.000 puta da šutira, ali ako nema taj talenat i nogu, osećaj...

Foto: Marko Jovanović

- To je ta četvorka, a tu su Vujadin i Rodić koji ima jedan prljav udarac, praktično su šanse 50-50 da pogodi. To su izvođači, ali teško je rangirati, jer je kod mene lista - onaj ko da najviše. Ja sam za učinak, može neko lepo da izvede, ali ako pogodi prečku... Ko da gol, taj je glavni - zaključuje Zvezdin trener.

VIDEO - Vujadin Savić dominirao na golgeterskom treningu 

(Izveštač Telegrafa iz Antalije - B. Vinulović)