Ekstaza u Milanu, Inter do pobede u 91! Napoli završio sa devetoricom, Ikardi u trećoj sekundi pogodio prečku sa centra! (VIDEO)

Spektakularni momenti derbija Serije A Inter - Napoli

Iako nije pobedio, Juventus je najveći dobitnik 18. kola Serije A jer je uvećao prednost kao lider na tabeli ispred Napolija.

To mu je omogućio Lautaro Martinez, strelac pobedonosnog gola za Inter protiv Napolitanaca u 91. minutu derbija na "Meaci" - 1:0!

Pogledajte odlučujući trenutak utakmice.

Još jedan se izdvojio, i to u režiji Ikardija, koga su centimetri delili od postizanja gola karijere: sa centra u prvim sekundama utakmice. Argentinac je bukvalno u prvom kontaktu sa loptom, kada su svi očekivali uobičajeno odigravanja nazad, raspalio po lopti sa tačke na centru, i pogodio prečku Napolijevog gola.

Udarili su "neroazuri" jako od početka na svom "bunjištu" gde na poslednjih šest utakmica imaju maksimalan učinak, uz pet mečeva bez primljenog gola.

Dominirao je Ikardi, pa je odbrana gostiju bila na velikim mukama. Kaljehon je klizećim startom zaustavio udarac vođe navale Intera skoro na gol-liniji, a novi problem za goste bila je i povreda Hamšika, pa je Maksimović "bačen u vatru".

Uprkos žestokoj borbi, mreže su mirovale u prvom poluvremenu, a u nastavku se borba rasplamsala. Anćeloti je Mertensa držao na klupi do 70. minuta, uveo ga umesto Milika, međutim "slavu" je pokupio stameni Kulibali - crvenim kartonom u roku od desetak sekundi.

Stameni centarhalf Napolitanaca prvo je kažnjen žutim kartonom zbog jačeg remplovanja, a posle ironične reakcije u pravcu sudije, dobio je i isključujući karton.

Foto: Tanjug/Ap

I sa desetoricom, Napoli je mogao do pobede.

U samoj završnici, propala su čak tri pokušaja gostiju u istom napadu: najpre je Handanovič odbranio prvi udarac, posle kojeg se pridigao da zaustavi i onaj Insinjeov, da bi na vrhuncu drame udarac Zjelinskog gotovo sa gol-linije sklonio Kvado Asamoa.

Delovalo je da će meč ostati u egalu, a onda je Napolitance stigla surova kazna.

Akcija Intera išla je po levoj strani, Većino je ubacio u kazneni prostor, gde je Martinez sačekao i plasirao je u bliži ugao, a onda ludački proslavio trenutak odluke.

Ni to nije bio kraj uzbuđenjima, proklučaje su strasti, pa je Insinje zbog preterane nervoze morao van terena. Ni posle meča nisu splasle emocije, morao je da interveniše i Karlo Anćeloti koji je držao svog igrača Ruija da ne napravi veću glupost.

Serija A, 18. kolo

Frozinone - Milan 0:0

Atalanta - Juventus 2:2

(Zapata 24, 56 - Đimšiti 2, Ronaldo 78)

Bolonja - Lacio 0:2

(Ramos 30, Lulić 90)

Kaljari - Đenova 1:0

(Farias 45+3)

Fiorentina - Parma 0:1

(Ingleze 45+2)

Sampdorija - Kjevo 2:0

(Kvaljarela 47, Ramirez 59)

Roma - Sasuolo 3:1

(Peroti 8, Šik 23, Zanjolo 59 - Babakar 90+1)

SPAL - Udineze 0:0

Torino - Empoli 3:0

(Nkulu 44, De Silvestri 49, Falke 75)

Inter - Napoli 1:0

(Martinez 90+1)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)