Liverpul pred eliminacijom, Nejmar i Embape zaludeli Redse! Totenhem uhvatio poslednji voz za osminu finala (FOTO)

Pred poslednje kolo u grupama Lige šampiona mnoge dileme rešene, u Zvezdinoj grupi poznato je samo to da crveno-beli ne mogu dalje u Ligi šampiona, ali mogu u Ligu Evrope

Bajernu, Ajaksu, Mančester Sitiju, Mančester Junajtedu, Real Madridu, Romi i Juventusu, koji su u utorak "overili" prolaz u osminu finala Lige šampiona, dan kasnije pridružili su se Borusija Dortmund, Atletiko Madrid, Barselona, Porto i Šalke. 

Dakle, ostalo je još četiri nepoznanice pred poslednju rundu grupne faze elitnog takmičenja.

U sredu uveče odigrani su mečevi u grupama A, B, C i D, a važne pobede koje ih ostavljaju "u igri" za nokaut fazu ostvarili su Pari Sen Žermen i Totenhem.

U Londonu, "Pevci" su odličnu formu krunisali preko Eriksena u 80. minutu za pobedu od 1:0 protiv dirketnog konkurenta za plasman dalje, i egal na tabeli sa "nerozurima".

Oba tima sada imaju po sedam bodova, a Totenhem daleko teži izazov u poslednjem kolu - duel protiv Barselone na "Nou Kampu". Doduše, trijumfom nad PSV Ajndhovenom (2:1) Katalonci su potvrdili prvo mesto, pa je za očekivati da u poslednjem kolu sa manje takmičarskog naboja pristupe meču sa engleskim timom.

U Parizu, Pari Sen Žermenu je "gorelo pod nogama" pred gostovanje Liverpula.

"Svecima" je pobeda garantovala plasman na jednu od prve dve pozicije u grupi pred poslednje kolo, i do nje su došli furioznom igrom u prvom poluvremenu - 2:1!

Nejmar i Embape bili su ključni igrači u pobedi Pari Sen Žermena protiv Liverpula Foto: MN Press
Van Dajk strelja pogledom Nejmara koji je ostao na zemlji posle njihovog duela Foto: Tanjug/Ap

Plesali su Nejmar i Embape u zoni protivnika, kako je vreme odmicalo gosti su se sve više povlačili, pa je bilo samo pitanje vremena kada će Alison kapitulirati.

Prvi put vadio je Brazilac loptu iz mreže u 13. minutu kada ga je na "krivoj nozi" uhvatio Bernat, da bi Nejmar u 37, duplirao vođstvo francuskog prvaka.

Delovalo je da će Parižani iskontrolisati meč kao do tada, krunisati dominaciju još nekim golom, međutim nisu tako mislili igrači Jirgena Klopa. Pošto je Sadio Mane iznudio penal, a Milner rutinirano pogodio, utakmica je dobila na dinamici.

Ipak, u nastavku, nije bilo golova, Liverpul nije bio dovoljno ubitačan i konkretan pred golom protivnika, pa je pobeda ostala u Parizu, tako da Engleze očekuje izuzetno težak posao za prolaz dalje.

U poslednjem kolu, Napoli i bodom na "Enfildu" može trasirati put ka osmini finala, dok Liverpulu samo pobeda "igra" za plasman među 16 najboljih u Evropi.

Naravno, PSŽ će "overu" plasmana tražiti u Beogradu, gde će i Zvezda imati priliku da, eventualnom pobedom uz poraz Liverpula, ostvari senzacionalan prolaz u Ligu Evrope iz "grupe smrti".

LIGA ŠAMPIONA 5. KOLO

GRUPA A:

5. kolo

Atletiko – Monako 2:0

Borusija – Klub Briž 0:0

6. kolo

11. decembar 21:00 Klub Briž – Atletiko

11. decembar 21:00 Monako – Borusija

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

GRUPA B

PSV – Barselona 1:2

Totenhem – Inter 1:0

6. kolo:

11. decembar 21:00 Barselona – Totenhem

11. decembar 21:00 Inter – PSV

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

GRUPA C:

Napoli - C. zvezda 3:1 (2:0)

(Hamšik 11, Mertens 33, 52 - Ben 57)

PSŽ - Liverpul 2:1 (2:1)

(Bernat 13, Nejmar 37 - Milner 45+1 pen)

6. kolo:

11. decembar 21:00 Liverpul – Napoli

11. decembar 21:00 Crvena zvezda – PSŽ

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

GRUPA D:

5. kolo

Lokomotiva – Galatasaraj 2:0

Porto – Šalke 3:1

6. kolo

11. decembar 18:55 Galatasaraj – Porto

11. decembar 21:00 Šalke – Lokomotiva

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)