Liga šampiona: Junajted u osmini finala, Felaini "slomio" Jang Bojs u 91. minutu, Realu prijao Rim (VIDEO) (FOTO)

Uzbudljivo je bilo u mečevima Lige šampiona odigranih u utorak, De Hea i Felaini spasili Murinja neprijatnosti, Šahtjor pobedio u 93. minutu, Siti dva puta gubio, oba puta izjednačio, Bajern "petardom" ispratio Benfiku

Kolo pre kraja takmičenja prve faze Lige šampiona, u grupama E, F, G, H, poznato je sedam timova koji su već obezbedili plasman u osminu finala na proleće.

To su: Bajern, Ajaks, Mančester Siti, Mančester Junajted, Real Madrid, Roma i Juventus.

Osmi se čeka iz grupe F, gde je Siti siguran prvi, a za drugo mesto boriće se u direktnom sudaru u poslednjem kolu Šahtjor i Lion.

Mančester junajted je do osmine finala stigao uz mnogo muke, golom Maruana Felainija u 91. minutu meča sa Jang Bojsem, za "minimalac" od 1:0 i "tesan" prolaz među 16 najboljih timova u Evropi.

Pogledajte samo reakciju menadžera Junajteda Žoze Murinjo na gol Belgijanca, nije mogao da se uzdrži, zgrabio je paket sa sokovima i tresnuo ga o zemlju!

Laknulo je Portugalcu posle mučnog duela sa švajcarskim prvakom, Junajted je ponovo bio neubedljiv, tanjio nerve svojim navijačima koji su bili kao "na iglama" u 70. minutu kada je David De Hea spektakularno odbranio udarac gostiju.

Bio je to trenutak kada je većina na stadionu već videla loptu u mreži, ali je španski golman pokazao klasu: uspeo je da na neverovatan način, na samoj gol-liniji, dohvati loptu koja je na putu do gola zakačila jednog igrača švajcarskog prvaka.

Junak Junajteda bio je Felaini, koji se odlično pozicionirao u kaznenom prostoru, primio ubačenu loptu okrenut leđima (istina, uz malo igranje rukom), i onda, izu okreta matirao golmana Jang Bojsa.  

Derbi kola odigrali su Roma i Real, koji je izgubio na takmičarskoj važnosti zbog činjenice da je CSKA poražen ranije od Viktorije Plyenj, pa su Rimljani i Madrižani igrali za prvo mesto u grupi.

Na kraju - 0:2 u korist gostujućeg tima golovima Bejla i Lukasa Vaskeza u drugom poluvremenu.

Geret Bejl je postigao vodeći gol za Real u Rimu Foto: Tanjug/Ap

Gosti su tako kaznili protivnika za promašaje iz prvog poluvremena, od kojih je onaj Underov bio za rubriku "verovali ili ne". 

Teško je objasniti šta je promašio turski napadač u 45. minutu, neverovatno je kako nije uspeo da pošalje loptu u mrežu sa samo tri metra, u bukvalno poslednjoj akciji Rimljana u prvom poluvremenu.

Imao je savršenu poziciju, Kurtou koji je kasnio, ali je lansirao loptu preko gola. Kada je shvatio šta je uradio zaplakao je, a saigrači ga tešili na putu ka svlačionici.

Aleksandar Kolarov šutira na utakmici sa Realom Foto: Tanjug/Ap

Najuzbudljiviji meč odigrali su Hofenhajm i Šahtjor, završen je pobedom gostiju 3:2!

Tajson je bio centralna figura utakmice sa asistencijom i dva gola, od kojih je ovaj drugi stigao u 93. minutu, za pobedu koja Ukrajince ostavlja "u igri" za plasman u osminu finala Lige šampiona.

Gosti su, inače, vodili 2:0. Hofenhajm je, preko Kramarića i Zubera, anulirao minus već do poluvremena, a onda, sa igračem manje, kapitulirao u smiraj utakmice.

Ubedljiv je bio Bajern protiv Benfike (5:1) uz dva gola Arjena Robena i Roberta Levandovskog i jedan Franka Riberija.

Mario Kramarić, strelac prvog gola za Hofenhajm Foto: Tanjug/Ap

Foto: Robert Levandovski u duelu sa igračem Benfike
Bakljada navijača Jang Bojsa na "Old Trafordu" Foto: Tanjug/Ap
Slavlje Čeha u Moskvi: Drugi gol Viktorije Plzenj protiv CSKA Foto: Tanjug/Ap

Liga šampiona, 5. kolo

Grupa E

AEK - Ajaks 0:2

(Tadić 68p, 72)

Bajern - Benfika 5:1

(Roben 13, 31, Levandovski 36, 51, Riberi 77 - Fernandes 46)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa F

Hofenhajm - Šahtjor 2:3

(Kramarić 17, Zuber 40 - Ismaili 14, Tajson 15, 90+3)

Lion - Mančester Siti 2:2

(Korne 55, 81 - Laport 63, Aguero 83)

Grupa G

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

CSKA - Viktorija Plzenj 1:2

(Vlašić 10 - Prohaska 56, Hejda 81)

Roma - Real Madrid 0:2

(Bejl 47, Lukas 59)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa H

Juventus - Valensija 1:0

(Mndžukić 59)

Mančester junajted - Jang Bojs 1:0

(Felaini 90+1)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)