Ovo je duša fudbala za koju se treba boriti! Svetski mediji bruje o Zvezdinom šamaru moćnom Liverpulu (VIDEO)

Zvezdana noć na Marakani kao da još nije prošla

O pobedi Crvene zvezde nad Liverpulom bruje i svetski mediji, koji su u neverici ispratili nesvakidašnji podvig ekipe Vladana Milojevića.

Primera radi, ESPN je trijumf srpskog šampiona predstavio kao esenciju sporta, naročito u momentu kada se najavljuje osnivanje Evropske Superlige od 2021. u kojoj timovi poput Zvezde neće imati šta da traže u društvu prebogatih.

- Crvena zvezda nije ostvarila ovako značajnu pobedu od 1991. godine i vreme za ovako nešto nije moglo da bude bolje. U nedelji kada su velikani saopštili da planiraju da osnuju novu "Superligu", srpski šampion je pružio demonstraciju svega šta sport ne sme da izgubi - navodi se u uvodu ESPN članka, uz poruku da se za dušu fudbala vredi boriti.

BBC je potencirao da je Liverpul prvi put u istoriji izgubio na tri vezana gostovanja u Ligi šampiona, dok je San poručio da ekipu sada čeka paklena borba za prolazak u drugu fazu.

Sa druge strane, Miror se već bavi predikcijama kako Liverpul može da prođe dalje, iako ga čekaju susreti sa Napolijem i PSŽ-om do kraja...

I Lekip je odao priznanje Zvezdi, takođe dodajući kako se sada u grupi sve menja, što će posebno prijati PSŽ-u.

VIDEO - Delije u delirijumu posle pobede nad Liverpulom

VIDEO - Kako je Pavkov reagovao kad je čuo da mu Delije pevaju pesmu posle Liverpula

(Telegraf.rs)