Ja sam Žang, imam 27 godina i predsednik sam Intera: Kinez ostvario snove, zvanično postao prvi čovek slavnog kluba (VIDEO)

Sin vlasnika Suning imperije preuzeo rukovođenje klubom posle vladavine Erika Tohira, najmlađi je u istoriji na toj poziciji

Fudbaleri Intera od danas zvanično imaju novog patrona, 27-godišnjeg Kineza Stivena Žanga, sina vlasnika konglometrata "Suning". 

Žang je i minule sezone vukao praktično sve konce u rukovođenju klubom, ali je zvanično predsednikovao Indonežanin i sada već bivši gazda kluba Erik Tohir, koji je zbog udela od 30 procenata od prodaje Intera bio aktivan u poslovima sa Interom.

Ti dani su sada prošlost, ambiciozni Kinez, sin vlasnika kompanije koja na godišnjem nivou ostvaruje prihod od 30 milijardi evra, preuzeo je kompletno rukovođenje "neroazurima" čijim se navijačima obratio u videu koji je emitovan na klupskom sajtu.

Inter je od dolaska kineskih gazdi već u prvoj sezoni napravio rezultatski iskorak, plasirao se u Ligu šampiona, sa dobrim šansama da se nađe u nokaut fazi s obzirom da psole tri kola čvrsto drži drugo mesto u grupi iza Barsleone, a daleko ispred Totenhema i PSV Ajndhovena.

- Klub, zaposleni i grad su čekali na ovo. Dobrodošao predsedniče Žang - glasi u poruci kluba na tviteru, dok je Žang poručio navijačima sledeće:

- Stiven je stigao, spreman sam. Da li ste i vi?

(Telegraf.rs)