Ronaldo je imao TRI razloga da ode iz Reala kao vladar Evrope: Jednu stvar nikako nije mogao da oprosti Madriđanima

Ronaldo je želeo status najveće legende najuspešnijeg svetskog kluba

Kristijano Ronaldo je ovog leta svoju sreću pronašao u Juventusu i za sada mu ne ide loše. Sa druge strane, u Realu se vide prvi znaci nezadovoljstva posle remija sa Atletikom u velikom gradskom derbiju.

To je bilo dovoljno da inicira priču o tačnim razlozima odlaska Portugalca u redove Stare dame, što je šokiralo celu Evropu.

Delovalo je da Ronaldo kao trostruki uzastopni osvajač Lige šampiona nema nikakav razlog da napušta Madrid, ali je nezadovoljstvo tinjalo i dugo se skrivalo ispod površine.

Toliko toga je Portugalac doneo ekipi kroz devet godina u klubu, dao je 450 golova na 438 mečeva, osvojio je dve lige i četiri Lige šampiona, a tri razloga izdvojila su se kao glavna za rastanak.

FINANSIJE

Kazna Španije od 15 miliona evra za porez od 2011. do 2014. je ostavila jak utisak na Ronalda, dobio je Portugalac dvogodišnju uslovnu zatvorsku kaznu uz 18.8 miliona evra, što je morao da plati.

Postigao je dogovor sa španskim vlastima, ali je revoltiran rešio da napusti zemlju, još više ga je iznervirao jedan klupski aspekat saradnje.

Smatrao je Ronaldo da zaslužuje više, nije dobio tretman kakav je imao Mesi u Barseloni kada je došao trenutak da se revidira ugovor. Činjenica da je ostao iza Nejmara i Mesija po primanjima zabolela je Kristijana, koji je to video kao nedostatak poštovanja, kao osvajač Zlatne lopte i Lige šampiona.

NOVA MOTIVACIJA

Ronaldo se dokazao u Premijer ligi i Primeri, sada je želeo da isto učini sa Italijom i fudbalom na "Čizmi". Kristijano je osvojio Ligu šampiona i sa Đavolima, probaće da isto učini sa torinskim klubom, čime bi dodatno napravio razliku u odnosu na Lionela Mesija, koga smo videli samo u katalonskom dresu.

Juventus mu je ispunio željene finansijske uslove i dao novi izazov, a Ronaldo je počeo da pokazuje kako nije pogrešio, iako je nervozno počeo sezonu sa tri utakmice bez pogotka.

Već prošlog vikenda, doprineo je pobedi nad Napolijem sa 3:1 tako što je kod sva tri gola imao zasluge, kao asistent ili inicijator akcije koja je donela pogodak.

STATUS NAJVEĆEG

U Realu je Alfredo di Stefano nedodirljiv kao legenda kluba, kao igrač koji je na 282 meča dao 216 golova, uz pet titula Lige šampiona i osam trofeja Primere.

Koliko god bilo teže danas osvojiti Ligu šampiona, navijači i rukovodstvo Reala ne mogu da ispred slavnog Argentinca stave Ronalda, što je Portugalca zabolelo.

- Uvek me stavljaju iza Di Stefana, ne znam šta još treba da uradim - zapitao se jednom Ronaldo, dok je još imao dilemu da li da promeni sredinu.

VIDEO - Kristijano Ronaldo pozdravio Matićevog sina: Video sam da si kao ja

(Telegraf.rs)