Kolarov i Matić podržali Stankovića! Ipak, Pantela je "u svom stilu" objasnio zašto bi trebalo doći na kamp Deki 5! (VIDEO)

Mališani na Zlatiboru uče od najboljih

Nekadašnji reprezentativac Srbije Dejan Stanković poslednjih dana je na Zlatiboru gde se održava njegov fudbalski kamp Deki 5.

Njemu su se priključili Marko Pantelić i Kristijan Kivu, bivši as Intera, kako bi svojim znanjem doprineli da učesnici kampa još više nauče o najpopularnijoj planetarnoj igri.

>>> Ovo su rivali Zvezde u Ligi Evrope u slučaju poraza od Trnave!

Nekadašnji kapiten naše reprezentacije kaže da mu nedostaje fudbal i da je to nadomestio radom sa najmlađima.

- Fali mi fudbal, morao sam i ja da se priključim i da igram fudbal. Nadam se da sam u ovih 7 dana uspeo da ovoj deci prenesem barem malo kako sam ja trenirao i kako sam živeo dok sam bio fudbaler - istakao je Stanković.

Kako navodi, za sada sve protiče u najboljem redu, svi učesnici kampa su prezadovoljni naročito jer su sa njima i poznati fudbaleri koji svojim prisustvom pomažu najmlađima u svim segmentima.

Tako je Marko Pantelić, koji je tokom karijere nosio dresove PSŽ-a, Crvene zvezde, Herte, Ajaksa i Olimpijakosa, tokom svog boravka na Zlatiboru podelio je par "roditeljskih saveta" zbog kojih je bitno da deca na kreativan način provode letnje raspuste i vredno treniraju.

- Najbitnije je lepo se razvijati, kao i to da se družiš na jedan lep način, a ne u zatvorenim prostorijama pored telefona i kompjutera i družeći se sa ljudima preko raznoraznih netvorka. Ono što je bitno je da imaš prisno druženje sa vršnjacima iz drugih gradova, da upoznaješ nove momke i ko zna kako će se ta druženja završiti - rekao je u svom stilu popularni Pantela i dodao:

-  Sjajna ideja mog prijatelja i kuma Dekija Stanković da okupi decu i omogući im vrhunske uslove u kojima će moći da treniraju i uče od najboljih. U naše vreme ovako nešto nismo imali. 

VIDEO: Pantelini roditeljski saveti

I Kriistijan Kivu oduševljen je odnosm dece prema fudbalu, kao i svime što je imao prilike da vidi tokom rada sa najmlađima.

- Jako sam srećan što sam ovde danas. Došao sam na poziv mog velikog prijatelja i brata Dekija. Reč je o dobroj ideji zahvaljujući kojoj će deca imati priliku da nauče od najboljih. Sjajno je što će moći da se druže i uče nešto od Dekija koji je bio veliki igrač i još bolji čovek. Prelepo se ovde osećam u vašoj divnoj zemlji i među ovim divnim ljudima i decom.

Sa druge strane, najmlađima su se javili i aktuelni reprezentativci nemanja Matić i Aleksandar Kolarov, a njihove poruke možete pogledati klikom na video ispod teksta.

(Telegraf.rs)