Vokri, veliki prijatelju moj, bila je čast igrati uz tebe: Bivši saigrač preminule legende Partizana skrhan bolom

Zoran Batrović vrlo emotivno o nekadašnjem saigraču iz Prištine

To su bile tri nezaboravne sezone - Priština je 1983 godine postala prvoligaš, član Prve savezne fudbalske lige, jedne od najboljih u Evropi, u tom periodu.

Iz Podgorice je stigao Zoran Batrović, formira se, već prva godina će pokazati, jedan od najboljih napadačkih tandema tog vremena - sa "vihorom" iz Crne Gore u napadu je Fadilj Vokri. Tri godine su "žarili i palili" fudbalskim terenima bivše SFRJ,

>>> Legendo, počivaj u miru: Partizan se oprostio od Vokrija emotivnom porukom! (FOTO)

U leto 1986. godine njihovu fudbalsku mladost razdvojio je odlazak Vokrija u Partizan.

Nakratko, jer se Batrović pridružio svom drugu dve godine kasnije, ali, danas, 30 godina kasnije, vest o njegovoj smrti, samo će ostaviti neizbrisiva sećanja na drugarstvo, majstorstvo, prijateljstvo na terenu i van njega: Zoran Batrović sprema se da na večni počinak isprati svog prijatelja.

- Teško mi je, zaista mi je mnogo teško. Otišao je moj veliki drug, prijatelj, veliki čovek, Vokri je bio jedan od mojih najvećih prijatelja, jedini sa kojim sam do danas bio u stalnom kontaktu. On je bio čovek koji je svakome činio samo dobre stvari, Vokri je bio deo moje najlepše fudbalske mladosti i zbog toga sam, u ovom teškom trenutku, neizmerno ponosan što sam imao priliku da budem saigrač sa takvim čovekom. Večna mu slava i veliko hvala za sve u životu što smo zajedno prošli. Zauvek će biti u mom srcu nezaboravljen. Na kraju, legende nikad ne umiru a Vokri to jeste - kazao je Zoran Batrović za portal usncg.me.

Sahrana Fadilja Vokrija obaviće se u nedelju 10.juna u 17 sati u Prištini

(Telegraf.rs)