Krstajić otkrio kog srpskog igrača bi vratio iz prošlosti da igra na Mundijalu u Rusiji

Selektor Orlova dao intervju za grčke medije

Sticajem okolnosti Mladen Krstajić se latio posla selektora reprezentacije Srbije kad se tome najmanje nadao, ponuđeno mu je mesto o kom mnogi sanjaju, prihvatio ga je bez razmišljanja i tako, uz sve privilegije i čast koje ono nosi, sebi natovario teško breme koje će da nosi dalje kao vođa fudbalske selekcije zemlje "milion selektora".

>>> Da sutra počne Mundijal, da li bi ovih 11 fudbalera koji haraju Evropom činili najjači tim Srbije? (VIDEO)

Od trenutka kada je imenovan za Muslinovog naslednika Krstajiću je u glavi samo jedno - Mondijal u Rusiji, izbor igrača koje će voditi tamo i pitanje svih pitanja kako napraviti dobar rezultat (zli jezici bi rekli: kako se ne obrukati?).

Selektor Srbije je dao intervju za grčke medije u kojem je, između ostalog, pričao o Mondijalu, ali i o onome što mu mnogi zameraju, da je, iako deo Muslinovog stručnog štaba, ostao pri FSS za razliku od eks selektora.

- Želim i ovom prilikom da naglasim da Muslin nije taj koji me je doveo u stručni štab reprezentacije, poziv sam dobio od direktora reprezentacije Gorana Bunjevčevića i predsednika Saveza Slaviše Kokeze - stavio je tačku na ovu priču Krstajić.

Jedno od pitanja odnosilo se na manjak iskustva, odnosno nedostatak istog kao trenera pred jedno ovako veliko takmičenje.

- Pre svega, mislim da sam ozbiljan i odgovoran. Da nije tako, sigurno ne bih prihvatio posao, ne bih sigurno da nisam siguran u sebe. Imam samopouzdanje, verujem u sebe, u svoje znanje i sposobnosti. To isto mislim i za moje saradnike u stručnom štabu. Učinićemo sve što je u našoj moći da Srbija izgleda reprezentativno na Svetskom prvenstvu.

Šta je Srbiji potrebno na Mondijalu? Disciplina, dobra odbrana, golovi, posed, posvećenost, strast?

- Sve nabrojano, ali pre svega toga atmosfera. Ako je ona na mestu, ako je idealna, sve ovo ostalo će doći. Moramo biti ujedinjeni, moramo biti tim i igračima dati veliku podršku.

Srbija se posle osam godina plasirala na veliko takmičenje, kakva su očekivanja navijača?

- Veliki je uspeh sam plasman na Svetsko prvenstvo, a tamo ćemo gledati da se prikažemo u što boljem svetlu. Veliki je uspeh što smo se plasirali u Rusiju. Igraćemo za naš narod, za Srbiju. Želimo da donesemo radost našim ljudima, svetu, nadamo se najboljem, a obećavam samo rad.

Usledilo je zanimljivo pitanje grčkih kolega za selektora Srbije: kog igrača biste, da možete da se vratite u prošlost, poveli na Svetsko prvenstvo?

- Nemanja Vidić, bez dileme. Jedinstven igrač, borac, lider...

Krstajić se u intervjuu još dotakao i forme pojedinih igrača koji su igrali ili igraju u Grčkoj, poput Vukovića (Olimpijakos ga pozajmio Veroni) i prvog strelca PAOK-a Aleksandra Prijovića.

- Vuković je napravio odličan potez prelaskom u Veronu, jer tamo može da igra, što je najvažnije za igrača. On je odličan igrač, pratimo ga i jedan je od onih koji su u najjužoj konkurenciji za Mondijal. Što se tiče Prijovića, on je ostao u klubu jer želi da igra tamo gde mu je lepo. On je veoma važan igrač za nas i naravno da pomno pratimo sve njegove utakmice.

(Telegraf.rs)