Ugledaj se na Srbina! Berluskoni kritikovao Gatuza i poručio mu da vodi ekipu kao legenda našeg fudbala

Predsednik Rosonera nije ljubitelj defanzivne igre koju forsira aktuelni trener kluba sa San Sira

Bivši trofejni predsednik Milana Silvio Berluskoni kritikovao je trenera Ðenara Gatuza zbog defanzivne igre i citirao čuvenu izjavu srpskog stručnjaka Vujadina Boškova "da ne možeš da pobediš ako ne daš gol".

- Našao sam Milanu kupca, zadržao je sve sporazume, ali se navijači, kao i prošle godine, ne slažu sa tim. Gledam Milan sa jednim napadačem, postiže gol ili dva, a uvek se setim reči Boškova da je cilj da se igra na gol više. To bi trebalo da uzme u obzir Gatuzo koji insistira na jednom modelu - rekao je Berluskoni za italijanski Rai.

Boškov, koji je preminuo 2014. godine, na Apeninima je vodio Askoli, Romu, Napoli, Peruđu i Sampdoriju u dva navrata sa kojom je osvojio titulu prvaka Serije A, tri Kupa Italije i evropski Kup kupova.

Bio je trener Den Haga, Fejnorda, Saragose, Real Madrida, Sporting Hihona, švarcarskog Serveta i selektor reprezentacije Jugoslavije u dva mandata.

VIDEO: Pogledajte kako navijaju navijači Vojvodine, koji su nakon smrti Vujadina Boškova imali koreografiju sa njegovim likom

(Telegraf.rs)